spot_img
spot_img

PNL Turda se dezintegreaza – 22 de membri au demisionat azi

spot_img

Nu stim exact ce se intampla intre liberalii turdeni, insa la doar 2 zile de la conferinta organizata de Asociatia Turda Liberala, 22 de membri ai partidului au semnat o declaratie comuna de demisie.

“Am ales implicarea activă în viața politică din credința că avem fiecare un rol în a face comunitatea locală în care trăim, și întreaga țară, să fie așa cum ne-o dorim, pentru noi și pentru copiii noștri. Intrarea în politică nu este o decizie ușoară. Dar este mult mai ușoară decât păstrarea principiilor, valorilor și verticalității pe durata implicării politice.

Suntem un grup de oameni care au ales să intre în politică din dorința de a contribui activ la schimbarea acestei țări pe calea democratică pe care a pornit după 1989 și la dezvoltarea Municipiului Turda, locul unde trăim alături de familiile noastre. Am ales Partidul Național Liberal datorită apropierii de valorile și ideologia liberală clasică, aceea care i-a însuflețit pe creatorii României Mari.
Am crezut că actualul Partid Național Liberal va duce mai departe aceste valori și, călăuzit de ele, va fi schimbarea de care România are nevoie pentru a progresa.

Astăzi, 30 septembrie 2018, ieșim din Partidul Național Liberal, tocmai datorită valorilor liberale pe care le împărtășim și pe care nu le mai regăsim în acest partid la niciun nivel.

Ieșim dezamăgiți nu doar de lipsa de acțiune și coerență care caracterizează filiala Turda a Partidului Național Liberal, ci și de abordarea neconstructivă cu care, aceia dintre noi care au inițiativă, trebuie să se lupte.
Ieșim pentru că filiala noastră se zbate în agonie, fără a avea o direcție clară de acțiune și fără a exista voința actualei conduceri de a creiona o astfel de direcție.

Ieșim pentru că regulile și regulamentele interne sunt invocate doar atunci când servesc unor scopuri clare și sunt uitate sau ocolite atunci când ar putea duce la un alt rezultat decât cel dorit de conducerea partidului.

Ieșim pentru că ceea ce părea să fi început ca o opoziție coerentă și eficientă la nivel local, centrată pe sancționarea derapajelor administrației locale dominate de PSD-ALDE-PMP-PRM, a fost suprimată până la dispariție prin marginalizarea acelor voci care documentau și semnalau aceste derapaje.

Ieșim pentru că promisiunile actualului lider PNL, Ludovic Orban, de a vizita teritoriul și de a destructura ”cooperativele cu PSD”, promisiuni făcute în campania pentru alegerea sa în funcția de președinte al partidului, nu s-au materializat în cei doi ani din mandatul său, iar ”cooperativele” sunt înfloritoare la toate nivelurile.

Ieșim pentru că PNL nu dovedește, nici la nivel național și nici la nivel local, că are într-adevăr intenția să se înnoiască, să renunțe la metode și persoane care nu sunt în concordanță cu valorile liberale și care au făcut obiectul a nenumărate critici de-a lungul timpului, nu dovedește dorința de a promova inițiative constructive cu spirit liberal și oameni fără pată, înșelând astfel [a câta oară?!] încrederea celor care au acordat votul lor acestui partid.

Vom rămâne cu toții cetățeni activi și implicați, căutând fiecare formele alternative de implicare civică ce răspund dorințelor și aspirațiilor proprii. Am luat această decizie pentru că dorim să ne putem uita în oglindă și în ochii copiilor noștri cu conștiința împăcată că am avut curajul să ieșim la timp dintr-un partid care ne-a dezamăgit, fără să acceptăm să devenim parte a derapajelor sale și, în cele din urmă, a eșecului către care credem că se îndreaptă.

Cu considerație pentru cetățeni,
Ciprian Rigman, Consilier local, Vice-președinte PNL Turda
Alexandru Ovidiu Micu, Membru Birou Politic Local PNL Turda
Sergiu Marcu, Președinte Organizația de Tineret PNL Turda (TNL Turda)
Alin Vereș, Vice-președinte TNL Turda
Andra Dragoste, Membru TNL Turda
Tudor Feneșan, Membru TNL Turda
Claudiu Nandra, Membru TNL Turda
Silvia Cernea, Membru TNL Turda
Alexandra Spălnăcan, Membru TNL Turda
Răzvan Budai, Membru TNL Turda
Maria Tat, Membru TNL Turda
Tudor Bunea, Membru PNL Turda
Radu Inocan, Membru PNL Turda
Alexandrina Inocan, Membru PNL Turda
Ioana Micu, Membru PNL Turda
Florin Vilt, Membru PNL Turda
Gabriela Vilt, Membru PNL Turda
Alexandru Niman, Membru PNL Turda
Aurora Niman, Membru PNL Turda
Mihai Rotar, Membru PNL Turda
Flavia Rotar, Membru PNL Turda
Ilieș Doina, Membru PNL Turda
Ilieș Alexandru, Membru PNL Turda”, se arata in comunicatul remis astazi presei turdene.

Nici in Campia Turzii, PNL nu sta mai bine, in ultimul an doi membri activi si de baza ai partidului, Horatiu Mandrutiu si Dan Bradu au racit sau au incetat relatiile cu partidul.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Se masturba în public și a fost reținut de polițiști

La data de 8 noiembrie a.c., în baza probatoriului...

CSM Câmpia Turzii a reluat pregătirile

La începutul acestei săptămâni, echipierii formației CSM Câmpia Turzii...

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, vizită în județul Mureș

Europarlamentarul Dacian Cioloș, lider al grupului politic Renew Europe...

Doi tineri din Micesti – concurenti la Gospodar fara pereche

Adrian, de 27 de ani si Vasile, de 32,...
spot_img
spot_imgspot_img

Doi ciobani, surprinși pe terenul unui consătean, l-au luat la bătaie

Poliţiştii din Doştat i-au reţinut pe doi bărbaţi din comună care sunt cercetaţi pentru fapte de lovire sau alte violenţe. Cei doi, tată şi fiu, ar...

În comuna Luna, performanța școlară este recunoscută la cel mai înalt nivel

Primarul comunei Luna, d-nul AureL Giurgiu,a acordat astăzi premiul de onoare elevului din clasa a VI-a, Damian Moldovan, care a obținut premiul I la...

Aeroportul ”Transilvania” Tîrgu Mureş s-a redeschis

În această dimineață, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare a pistei, prima cursă internațională de pasageri a decolat de pe Aeroportul din Tîrgu Mureș....
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: