19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiPetre Pop - atac devastator la adresa Luciei Golfin

Petre Pop – atac devastator la adresa Luciei Golfin

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Apropierea alegerilor locale și susținerea de care se bucură din partea PSD Cluj și a proaspăt realesului președinte județean, Horia Nasra, îl face pe președintele PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, să scoată colții și ghearele.

Într-una dintre cele mai agresive declarații politice date de Pop vreodată, acesta a atacat mai multe persoane angajate la Serviciul Cultură, din cadrul Primăriei Câmpia Turzii.

„De necontestat este faptul că cel mai reprezentativ edificiu arhitectonic românesc interbelic din Câmpia Turzii, este Palatul Cultural ,,Ionel Floasiu”, o clădire greu de ignorat în peisajul central al orașului. Monument istoric, reprezentativ pentru localitatea noastră, ctitorit de Industria Sârmei, prin implicarea directă a directorului ing. Ionel Floasiu, începând cu anii 1932 și inaugurat pe 3 Iulie 1945. Pentru mai bine de șapte decenii, clădirea a găzduit cele mai importante evenimente culturale, artistice, sociale și politice din urbea noastră.

În anul 2003 a trecut în patrimoniul municipiului Câmpia Turzii și este administrat de Primăria Câmpia Turzii prin Serviciul Cultural. In toată această perioadă, edificiul fost intens înnoit,reparat, renovat și modernizat conform noilor necesitați impuse de vremurile în care trăim.


Din păcate, de ceva vreme, mai precis de trei ani de zile, lăcașul cultural moare încet cu fiecare zi care trece, se degradează și la propriu și la figurat.

Cauzele acestui dezastru sunt două, in primul rând prin faptul că a încăput, prin recomandări politice, pe mâna unei dudui, (fostă portavoce a primarului Turzii, liberalul portocaliu Stefanie), o persoana paralelă cu managementul cultural și căruia nu i-aș încredința să conducă nici măcar o serbare școlară și care, depășită de anvergura postului, s-a trezit cu o ,,echipă” trăznet formată din politruci aciuiți pe la cultură, referenți culturali, unii fără bacalaureat, iar altul care confundă actul cultural cu strigătele de staroste pe la nunți, (angajat politic de tata) care știe să organize o singura cultură, cultura culinară prin mâncărurile gătite zilnic, în incinta clădirii. Și exemplele negative ar putea continua, dar totuși mă opresc aici. 

În al doilea rând și poate cel mai important este faptul că cei care astăzi conduc orașul nu au o viziune culturală reală, confundând entertainmentul, festivalurile câmpenesti, chefurile și aventurile sentimentale cu actul de cultură, cheltuind inutil zeci de mii de euro, fără să producă nimic pentru comunitate. 

Nu cred în mega proiecte de renovare și reabilitare cu bani europeni, atâta timp cât nu sunt în stare să întreprindă micile reparații necesare, nu sunt în stare să curețe vegetația care inundă acoperișul Palatului Cultural și nici măcar să măture zilnic, evident, metodic și eficace!”, a declarat Petre Pop.

Cea mai lezată de atacurile lui Petre Pop a fost șefa serviciului, Lucia Golfin, pe care Pop a numit-o „duduie” și „fosta portavoce a lui Ștefănie”.

Niciuna dintre persoanele vizate de atacul președintelui PSD nu a fost de găsit pentru a oferi o replică acestuia.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: