spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Peste 80 de tone de deșeuri, oprite la intrarea în România

spot_img

Transportul de deșeuri către România a devenit o practică, pe cât de bănoasă, pe atât de periculoasă pentru mediul înconjurător din țara noastră. Tocmai din acest motiv, autoritățile fac tot posibilul pentru a opri aceste transporturi.

„Luni, 17 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia către o firmă din judeţul Satu Mare. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 66.200 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri”, transmite Poliția de frontieră.

”Un caz similar a fost constatat în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, unde, în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, nu au permis intrarea în ţară a unui ansamblu rutier, încărcat cu 15.748 de kilograme deşeuri constând în textile second-hand, pe motiv că şoferul mijlocului de transport nu deţinea documentaţia completă, necesară importului acestora”, precizează Poliţia de Frontieră.

spot_img
spot_img
spot_img