fbpx
spot_img

Peste 80 de tone de deșeuri, oprite la intrarea în România

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

Transportul de deșeuri către România a devenit o practică, pe cât de bănoasă, pe atât de periculoasă pentru mediul înconjurător din țara noastră. Tocmai din acest motiv, autoritățile fac tot posibilul pentru a opri aceste transporturi.

„Luni, 17 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia către o firmă din judeţul Satu Mare. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 66.200 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri”, transmite Poliția de frontieră.

”Un caz similar a fost constatat în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, unde, în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, nu au permis intrarea în ţară a unui ansamblu rutier, încărcat cu 15.748 de kilograme deşeuri constând în textile second-hand, pe motiv că şoferul mijlocului de transport nu deţinea documentaţia completă, necesară importului acestora”, precizează Poliţia de Frontieră.

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...

DREPT LA REPLICĂ: E doar o glumă sau v-ați decis de 1 Aprilie să fiți susținătorul aprig al primarului Matei, domnule Ovidiu Bucur?

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ”Cristian Matei, îi dă...

Cristian Matei, îi dă daună totală lui Adrian Nap: „Vă aflați într-o stare de asediu intelectual”

La capătul unei ședințe de consiliu local, în care Adrian Nap a fost un fel de one-man-show, contestând...

Consilierii locali ai USR Turda „NU ȘTIU NIMIC”

În ultima ședință de Consiliu Local, organizată la Turda în data de 30 martie 2023, consilierii locali ai...
%d bloggers like this: