fbpx
spot_img

Peste 700 de tone de material antiderapant folosite în acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului pe drumurile județene

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă

 

 

 

 

 

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 3 februarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 2 februarie a.c., s-a acţionat pe 14 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe patru drumuri judeţene, cu șapte utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 235 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 190 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 220 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu nouă utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 65 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

 

 

 

Biroul de presă

 

3 februarie 2023

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

„Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu...

Cetățenii cartierului Șarât vor avea un parc spectaculos

👷🏻Deoarece vremea de afară o permite, echipele Companiei de Salubritate au reluat lucrul la primul parc al cartierului...

Intervenție antitero ACUM la Cluj

Mai multe dube de poliție și trupe antitero au fost văzute de jurnaliștii clujeni la intersecția străzilor Regele...
%d bloggers like this: