spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Peste 40 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni IGNORATE de Prefectura Cluj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a dat publicității, în cursul zilei de ieri, lista locurilor de cazare destinate refugiaților ucraineni, pentru care se pot solicita decontări.

„Astăzi, sub conducerea doamnei prefect Irina Munteanu și a celor 2 subprefecți, domnul Tasnádi István-Szilárd și domnul Răzvan Ciortea, a avut loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, unde au fost adoptate 2 hotărâri de CJSU, pe care le puteți vizualiza aici:
🔴Hotărârea nr.93- https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2022/03/Hotararea-nr.93-din-21.03.2022.pdf
🔴Hotărârea nr.94- https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2022/03/Hotararea-nr.94-din-21.03.2022.pdf

➡️ În urma hotărârii nr. 93 s-a decis să se deschidă, la Hotel&Vila GRANATA, un centru suport integrat de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, ocuparea unui loc de muncă cu sprijinul instituțiilor statului abilitate, pentru persoanele cu cetățenie ucraineană care sosesc în România și care solicită sprijin privind cazarea pe termen scurt și mediu.

➡️ De asemenea, în cadrul ședinței s-a votat și lista locațiilor de cazare de pe raza județului Cluj, pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România.

➡️ Decontarea cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice se va face din bugetul de stat.

➡️ În ceea ce privește Hotărârea nr.94 prin care se aprobă Procesul Verbal privind constatarea surpării versantului mal drept a văii Someșu Rece, pe drumul județean DJ107T, din comuna Măguri Răcătău, județul Cluj, s-a luat decizia ca Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj va dispune  de toate  măsurile şi acţiunile necesare, în regim de urgență, potrivit procedurilor legale în vigoare pentru punerea în siguranță și refacerea infrastructurii rutiere afectate, eliminându-se astfel potențiale pericole pentru traficul rutier, populație și bunurile acesteia.”, a transmis Prefectura Cluj.

Pe lista locurilor de cazare aprobate de CJSU nu se regăsesc și cele amenajate de Primăria Ceanu Mare.

https://www.facebook.com/PrimariaComuneiCeanuMare/posts/263074469339177

Întrebată de presă care este motivul pentru care locurile de cazare de la Ceanu Mare nu au fost luate în considerare, prefectul de Cluj – Irina Munteanu – a declarat că Primăria Ceanu Mare nu a informat autoritățile, în mod formal, așa cum cere legea.

„Daca nu au inaintat catre ISU informatia, conform solicitarii, nu avea cum sa apara. Pe aceste spatii se vor face decontari conform legii”, a declarat prefectul de Cluj.

Ei bine, RefleqtMedia a purtat corespondență atât cu ISU Cluj, cât și cu Primăria Ceanu Mare și am aflat că … Prefectura este în eroare.

În data de 3 martie 2022, Primăria Ceanu Mare a remis informare către ISU Cluj, în legătură cu spațiile de cazare.

CamScanner 03-22-2022 07.56

 

Răspunsul remis de Primăria Ceanu Mare a fost exact la aceeași adresă la care ISU Cluj îi îndemna să-l trimită, în adresa atașată mai jos:

CamScanner 03-11-2022 08.16

 

Așadar … dacă Primăria Ceanu Mare și-a făcut datoria, cine a greșit? 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img