spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Peste 25 de tone de deşeuri oprite la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 25 de tone de deșeuri constând în îmbrăcăminte și încălțăminte.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetăţeni români.Aceștia transportau,conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte și încălțăminte, de la diferite societăți comerciale din Germania pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport erau încărcate cu 25.740 kg de deșeuri constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

spot_img
spot_img
spot_img