spot_img

Peste 13.000 de copii au beneficiat în 2021 de serviciul de telemedicină ALOPEDI

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call center ALOPEDI 0364-917, o analiză a activității derulate pe parcursul anului 2021 prin intermediul proiectului destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Cifrele vorbesc de la sine, iar faptul că atât de mulți părinți au încredere în ALOPEDI ne responsabilizează și mai mult. În contextul pandemic actual e extrem de important că majoritatea problemelor micilor pacienți au putut fi soluționate telefonic, evitându-se astfel deplasarea la instituțiile spitalicești sau la cabinetele medicale.”

S-a constatat, astfel, că în anul 2021, prin intermediul ALOPEDI 0364-917, au fost evaluați telefonic nu mai puțin de 13.159 de copii. Până în prezent, acesta reprezintă cel mai mare număr de pacienți evaluați anual. Totodată, se remarcă o creștere cu 45,5% a numărului de apeluri telefonice în comparație cu anul 2020.

Marea majoritate a apelurilor s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu (70%), nemaifiind necesară deplasarea la unitatea de primire a urgențelor sau la o altă unitate medicală. Concomitent, le-au fost explicate părinților manifestările la apariția cărora este obligatoriu consultul medical față în față. De asemenea, pentru 1.410 copii a fost recomandat consultul medical imediat, în primele două ore de la apel, iar în cazul a 15 copii a fost necesară solicitarea intervenției Serviciului de Ambulanță.

Un număr semnificativ de părinți au solicitat sfaturi pentru copiii care prezintă febră (2.690 de apeluri), probleme respiratorii (2.587 de apeluri) și probleme digestive (1.610 apeluri). Totodată, medicii care deservesc serviciul de call center pentru urgențe pediatrice au acordat sfaturi medicale pentru 94 de copii deja diagnosticați cu COVID-19, cel mai mare număr fiind în luna octombrie a anului 2021. În ceea ce privește distribuția lunară a cauzelor de apelare a serviciului de sfat pediatric telefonic ALOPEDI 0364-917, problemele respiratorii au predominat în lunile reci iar cele digestive în timpul verii.

Important de precizat este faptul că pe parcursul anului 2021 s-a efectuat și retehnologizarea infrastructurii informatice. Au fost, astfel, achiziționate două computere performante, un server și un sistem de telefonie VOIP, necesare bunei  funcționări a serviciului non-stop de telemedicină ALOPEDI 0364-917.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Și-a luat bătaie de la un transgender, în Iulius Mall

Pe rețelele de socializare a apărut o filmare în care un tânăr se ia la bătaie cu un...

A lovit o femeie de 66 de ani cu trotineta ȘI A FUGIT DE LA FAȚA LOCULUI – o cunoașteți?

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data...

Crimă în zona de munte a Clujului? O târgumureșeancă a dispărut în condiții suspecte

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 13.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel...

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...
spot_img

Noi echipamente medicale pentru Spitalul de Copii Cluj

Consiliul Județean Cluj a recepționat patru noi echipamente medicale, care au fost deja livrate Spitalului de Copii, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ...
%d bloggers like this: