fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeCluj NewsPeste 1100 de elevi din județul Cluj vor participa la olimpiadele de...

Peste 1100 de elevi din județul Cluj vor participa la olimpiadele de limbi romanice

spot_img

În perioada 9-13 aprilie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, în parteneriat cu Ministerului Educației, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, etapa națională a olimpiadelor de LIMBI ROMANICE-LIMBA FRANCEZĂ (384 elevi participanți), LIMBA ENGLEZĂ (534 elevi participanți), LIMBI ROMANICELIMBILE SPANIOLĂ, ITALIANĂ, PORTUGHEZĂ (318 elevi participanți).

 

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 9 aprilie 2023, începând cu ora 17:00, la Sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai” (str. M. Kogălniceanu nr.5, Cluj-Napoca), în prezența reprezentanților Ministerului Educației, a reprezentanților Universității Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și a reprezentanților autorităților publice.

Olimpiadele Naționale de limbi moderne reunesc la Cluj-Napoca 130 de profesori însoțitori, 180 de cadre didactice, membre în comisia centrală și 1.236 de elevi din toate județele țării, calificați la etapa națională.

În deschiderea olimpiadei, participanții se vor bucura de momente artistice pregătite de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca și ai Liceului de Coregrafie „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, iar pe durata șederii la Cluj-Napoca vor avea posibilitatea, după desfășurarea probelor scrise și a celor orale, să viziteze diverse obiective turistice din Cluj-Napoca și Salina Turda, obiectiv turistic deosebit de atractiv pentru toți turiștii care ajung în județul Cluj.

Elevii participanți la etapa națională a olimpiadelor de limbi moderne vor împărtăși experiența de fi împreună, aici, la Cluj-Napoca, într-un oraș al inovației, al tineretului, un important centru universitar, în care se investește mult în educație și cercetare.

Județul Cluj este reprezentat la aceste olimpiade naționale de 21 elevi la Olimpiada de Limba Engleză, 15 elevi la Olimpiada de Limbi Romanice –Limba Franceză și 38 de elevi la Olimpiada de limbi romanice- Spaniolă, Italiană, Portugheză.

 

Dragi elevi, participanți la etapa națională a Olimpiadelor de limba engleză/ limba franceză/ limbi romanice, vă felicit pentru performanța calificării la etapa națională a Olimpiadei! Este o etapă a olimpiadei, unde aveți posibilitatea de a vă pune în valoare competențele și motivația de a face performanță, într-o competiție cu cei mai buni elevi din țară la această disciplină.

Consider că desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții este cea mai potrivită alegere pentru pasiunea voastră. Veți veni într-un oraș care susține inovarea, în care se investește foarte mult în educație și cercetare, care are cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene, Universitatea „Babeș-Bolyai” cluj-Napoca, dar și alte instituții, centre culturale, unde pasiunea voastră pentru limbi moderne ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de succes la companii locale, de asemenea recunoscute pe plan intern și european.

Olimpiadele școlare reprezintă nu numai cadrul de a identifica și promova excelența în educație,  ci și un prilej minunat pentru copii și tineri de a se întâlni, de a lega prietenii cu alți colegi pasionați de cunoaștere, astfel încât vă urez să profitați din plin de șederea voastră aici, de programul și surprizele pe care noi, organizatorii le-am gândit pentru voi și să reveniți, cu drag la Cluj-Napoca, fie ca studenți, fie ca turiști, în acest oraș care oferă nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber, un oraș al festivalurilor, al târgurilor de carte, al competițiilor sportive de nivel național, european și mondial.

Vă urez tuturor succes și am convingerea că, prin pasiunea voastră pentru studiul limbilor moderne, pentru cultura și civilizația altor popoare, veți reuși să contribuiți la schimbarea în bine a lumii în care trăim!” este mesajul transmis participanților de către doamna Marinela Marc, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

 

Mai multe informații despre eveniment se pot obține, accesând site-urile olimpiadelor: https://onle2023.excelentacj.ro,

https://onlfr2023.excelentacj.ro,

 https://onlr2023.excelentacj.ro.

 

 

 

                                         Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: