spot_img

Perchezitii la persoane care vindeau (in fals) statii de minat criptomonede

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj au reținut, pentru 24 de ore, o femeie, de 24 de ani și un bărbat, de 25 de ani, din comuna Moravița, județul Timiș, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și înșelăciune.

 

La aceeași dată, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș, Serviciului Criminalistic Timiș, Secției 8 Poliție Rurală Deta, au descins la locuințele celor două persoane, din județul Timiș.

 

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie-noiembrie 2021, cei în cauză ar fi postat pe un site online, cu specific comercial, mai multe anunțuri fictive, privind vânzarea de plăci video și stații de minat criptomonede, fiind transmise cumpărătorilor facturi proforme false, iar ulterior ar fi solicitat plata în avans a produselor, în diverse conturi bancare.

 

Sumele de bani ar fi fost transferate în mai multe conturi bancare, deschise pe numele acestora, fără ca produsele să fie livrate ulterior cumpărătorilor.

 

Prin comiterea acestor fapte, s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, carduri bancare, telefoane mobile și cartele SIM, respectiv bunuri care ar fi fost utilizate la săvârșirea activității infracționale.

 

Cele două persoane au fost conduse la poliție, iar, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior fiind încarcerați.

 

 

La data de 6 ianuarie a.c., Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele femeii de 24 de ani, iar, față de bărbatul de 25 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

 

La percheziții au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului Cluj

Asociația Nature O'clock organizează sâmbătă, 14 mai a.c., o activitate de împădurire în zona Măguri Răcătău din județul...

ÎNCEPE CAMPANIA BLOOD NETWORK – Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea,...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...
spot_img

Protest al clujenilor in Muntii Bucegi

Împreună cu colegii parlamentari Allen Coliban, Dumitru Lupescu și Cornel Zainea și cu colegi din Filiala USR Dâmbovița am urcat, astăzi, pe platoul Parcului...
%d bloggers like this: