spot_img

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT ȘI INFRACȚIUNI INFORMATICE

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Astăzi, 15 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice.

Din cercetări a reieșit că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane, din județul Mureș, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni privind accesul ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și alterarea integrității datelor informatice.

Astfel, începând cu luna august 2020 și până în prezent, cele 4 persoane ar fi acționat, în mod coordonat, utilizând dispozitive informatice confecționate și procurate, pentru a accesa, fără drept, sistemele informatice, care aparțineau sau erau administrate de mai multe societăți comerciale, din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, în vederea generării unor bonusuri nereale, pentru a obține diferite sume de bani.

La grupul infracțional organizat ar fi aderat mai multe persoane, angajate la societățile comerciale, care ar fi îndeplinit funcții de operatori ai jocurilor de noroc, la diferite locații, din județul Mureș. Rolul acestora, în desfășurarea activității infracționale, ar fi fost de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât și de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalți membri ai grupării, atunci când ar fi fost generate câștigurile, în mod fraudulos.

Până în prezent, aceștia ar fi reușit să obțină aproximativ 170.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, telefoane mobile), precum și dispozitive, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

7 persoane au fost conduse la audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu – Mureș.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Tumoră de 12 kg extrasă de medicii mureșeni de la un pacient de 42 de ani

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu...

Shopping City Târgu Mureș susține Distinguished Gentlemen’s Ride, un demers mondial ce luptă împotriva cancerului de prostată

Târgu Mureș, 10 mai 2022 –   Shopping City Târgu Mureș susține parada Distinguished Gentlemen’s Ride (DGR), un demers...

Intervenţie complexă de reconstrucţie de limbă şi planşeu bucal, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă medicală multidisciplinară a realizat, în data de 8 aprilie, prima intervenţie de reconstrucţie de limbă şi...

11 grenade, descoperite ieri, în județul Mureș

Lucrările de primăvară și săpăturile de fundație puteau genera o adevărată tragedie, ieri, în județul Mureș. 10 grenade antitanc...
spot_img

PSD Cluj despre Centenarul Marii Uniri

Ne aflăm în anul pentru „Centenarul Marii Uniri” și trebuie să depunem eforturi pentru a comemora așa cum se cuvine împlinirea a 100 de...
%d bloggers like this: