spot_img

Pe drumurile județene se acționează pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 24 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe majoritatea sectoarelor de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

 

De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă înregistrate în cursul nopții, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, majoritatea drumurilor judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus și de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.

 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 23 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 5 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 16 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 49 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de joi s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 45 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 50 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi, de asemenea, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

 

Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577 sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

 

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului Cluj

Asociația Nature O'clock organizează sâmbătă, 14 mai a.c., o activitate de împădurire în zona Măguri Răcătău din județul...

ÎNCEPE CAMPANIA BLOOD NETWORK – Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea,...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...
spot_img

Concert Gabriel Cotabiță la Turda

 Vă invităm la concertul tradițional al începutului de primăvară, concert care îmbină armonia muzicală cu versul sensibil în interpretarea lui Gabriel Cotabiță.       GABRIEL COTABIȚĂ ...
%d bloggers like this: