spot_img

Partidul Neamul Românesc: „CÂND VOINȚA DIPLOMATICĂ ÎȘI ATINGE LIMITELE…”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

 Partidul Neamul Românesc își exprimă regretul și îngrijorarea că diplomația națională și în întreg spectrul internațional și-a atins limitele de vocație și voință politică față de evoluțiile pline de ostilitate din arealul carpato-danubiano-pontic, din ultima vreme.

            Nu căutăm vinovați anume, ci arătăm cu degetul către vinovații de marca, toți ca factori politico-strategici, care au generat situația complexă din arealul enunțat, ce pe drept poate fi denumit “nodul gordian” al viitoarei relații geo-economice/politice/strategice definită euro-Rusia.

            Acum, adevărata față hidoasă a războiului modern nu s-a arătat, ci asistăm de 2-3/zile, prin mijloace moderne, numai la o „operație specială” a Armatei Ruse,bazată pe cele zece tipuri de lovituri strategice efectuate în medii diferite de confruntare, care va face inutilă, inadecventă și inoportună orice riposta sinucigașă sau defensivă adversă.

            Orice tentativă de a „îngheța” situația militară de pe teatrul de operații militare nu mai poate avea succes.Se mai poate face doar limitarea pierderilor umane, inclusiv a celor colaterale și a distrugerilor materiale.

            Trecerea imediată la tratative de pace între părțile care se confruntă asimetric, în „format impus și acceptat”, rămâne o soluție acceptabilă nu pentru a câștigă timp într-o expectativă strategică, ci cu suficiente garanții internaționale de stabilitate durabilă.

            Este timpul și cazul să încetăm a mai „aplauda”, a deplânge soarta unora și exprimarea dorințelor de extindere locală a conflictualității și să ne unim eforturile de a pune capăt confruntărilor părților, suspiciunilor politice ca garanții de securitate și neîncrederii în viitorul stabilității europene.

 

 

 

           Presedinte fondator                                                                 Secretar General fondator

     Partidul Neamul Românesc                                                          Partidul Neamul Românesc

               Ninel Peia                                                                            General (r)Con

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII – VIOLENȚA ÎN FAMILIE NE PRIVEȘTE PE TOȚI!

A început SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, iar ziua de marți este dedicată PREVENIRII VIOLENȚEI DOMESTICE. De ce o zi...

România trimite la 31 mai prima cerere de plată pentru PNRR

Luni, 23 mai, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat în cadrul „Comitetului Interministerial de Coordonare...

Nicolae Ciucă și-a amintit că-i liberal! Cel mai nou pachet de măsuri, anunțat în această seară

În urmă cu aproximativ o oră, premierul României - Nicolae Ionel Ciucă - a anunțat noul pachet de...

Încep înscrierile la BAC 2022 – vezi documentele necesare

Mâine încep înscrierile pentru examentul de bacalaureat, sesiunea 2022. Documentele necesare: dosar  2 poze ¾  copie certificat de naștere și carte de...
spot_img

Consiliul Judeţean Cluj a început lucrările de întreţinere pe DJ 103H Bologa – Săcuieu

Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa locuitorilor din zonă şi a participanţilor la trafic faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătățirea...
%d bloggers like this: