26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăMihai ViteazuPartenerii Erasmus în vizită la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”

Partenerii Erasmus în vizită la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Între 13-15 martie 2019 Școala Gimnazială ” Mihai Vodă” a fost gazda celei de a 3-a întâlniri transnaționale din cadrul proiectului Erasmus+ KA219,  „ Designing Bridges Among European Citizens Through STEAM ”, la care au participat reprezentați ai școlilor partenere din Spania, Turcia, Estonia, Italia și desigur echipa școlii noastre, formată din profesorii Suciu Mihaela, Arion Daniela, Gombasi Gabriela, Babaioana Ella, Chira Daniela și Corț Alexandru.

            În prima zi a întâlnirii delegația a avut plăcerea de a vizita Inspectoratul Județean Cluj.  Am fost invitați în sala de ședință unde, după o scurtă  prezentare a proiectului de către reprezentanții școlii din Mihai Viteazu, a urmat o discuție despre  realizările proiectului aflat în al doilea an de implementare și despre  planurile de viitor. Și-au exprimat punctele de vedere coordonatorii din toate cele cinci școli partenere. Reprezentanții inspectoratului, doamna inspector general adjunct Mariana Pop și doamna inspectoare Adriana  Iacob au felicitat echipa de proiect și ne-au asigurat de tot sprijinul  în derularea cu succes a acestuia. A urmat o vizită culturală în Cluj Napoca. Oaspeții au fost impresionați de frumusețile orașului și au rămas  cu o  nostalgie, care îi va readuce în mod sigur pe meleagurile noastre.

            În 14 martie oaspeții din școlile partenere au fost primiți în școală după obiceiul strămoșesc cu pâine și sare. Activitățile au demarat în laboratorul de biologie, unde după cuvintele calde rostite de doamna directoare Arion Daniela Maria a urmat prezentarea școlii și a localității, iar apoi  ore grele de muncă pentru analizarea stadiului actual al implementării proiectului și pregătirea mobilității din luna mai în Catadau-Spania, mobilitate în care fiecare țară va participa cu câte doi profesori și 5 elevi. După masă a fost vizitată școala, localitatea, dar și Cheile –Turzii, locul unde echipa din România și-a desfășurat activitățile de cercetare, studiind caracteristicile abiotice și biotice ale ecosistemului rezervației. 

             În cea de a treia zi al întâlnirii s-a organizat o masă rotundă pentru a analiza rezultatele proiectului, a  elabora  planuri de îmbunătățire și pentru ”a  pune la cale” un nou proiect Erasmus. După masă oaspeții au avut prilejul să viziteze atracția turistică a zonei, Salina Turda.

          În cele trei zile, pe lângă activitățile proiectului, oaspeții au avut prilejul să deguste mâncarea  românească și să participe la un minunat spectacol de dansuri populare oferit  de cei mai mici dansatori ai Casei de Cultură din MihaiViteazu.

       Delegațiile din școlile partenere au fost surprinse să găsească la Mihai Viteazu o adevărată familie, o comunitate strânsă în jurul școlii, dar mai ales  care se bucură de sprijinul necondiționat acordat de către Consiliul Local al comunei, de către domnul primar Ioan Zeng și  de domnul viceprimar Sasu Gligor,  de  colaborarea extraordinară dintre școală și Casa de Cultură, condusă de domnul   Alexandru Făgădar.   

         Impresionați de tot ceea ce au văzut, au înțeles că România este o țară frumoasă, cu oameni speciali, care ”poate oferi multe”- după cum s-a exprimat coordonatorul spaniol al proiectului, domnul Jose Aparicio.

Coordonator, prof. Suciu Mihaela

Prof. Gombasi Gabriela , director adjunct

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: