fbpx
spot_img

Parchetul Turda acoperă un SRI-ist defrișator? Un dosar penal este „ținut la naftalină” din FEBRUARIE!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda ține „la naftalină” un dosar de urmărire penală pentru loviri și alte violențe precum și infracțiuni la regimul silvic, pe care l-au primit de la Poliția Moldovenești încă din februarie 2022.

Totul a început în noiembrie 2021, când Marin Mășcășan, angajat al SRI Cluj, a fost surprins la tăiat de copaci „pe nașpa” în pădurea de la Pietroasa, comuna Moldovenești.

Enervat la culme, SRI-istul l-a luat la bătaie pe cel care-l surprinsese.

„Un vecin al angajatului SRI, respectiv Dorin Crișan le-a atras atenția să nu mai fure lemne din pădure. Acest lucru i-a enervat la culme pe cei trei bărbați.

”Au venit să fure lemne. Erau cu drujbele și cu tractorul cu remorcă. Le-am spus că nu e pădurea lor și că trebuie să ceară aprobare de la pădurar. Ei s-au enervat. Prima dată au plecat cu remorca plină de lemne. Apoi, eu am pus una dintre mașinile mele exact la intrarea în pădure ca să nu mai poată să intre. Când au revenit s-a enervat cumplit. Am fost și lovit de fratele SRI-stului. Cel de la SRI mi-a spus că merge acasă să își aducă pistolul. La un moment dat am tras mașina să nu mă pun cu ei că SRI-istul îmi spunea că el tot merge în pădure că el este omul legii. Îmi tot zicea că: vin la tine și îți dau două topoare și te tai cu drujba”, a spus Dorin Crișan.”, scria Foaia Transilvană în 2021.

Ei bine, atunci Poliția a demarat o cercetare penală și, odată finalizat dosarul, a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, lucru pe care IPJ Cluj ni l-a comunicat în această seară.

Urmare a solicitării dumneavoastră, formulate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Compartimentul de Relaţii Publice cu numărul 385.855/07.10.2022, vă comunicăm următoarele:

 

          Referitor la articolele de presă menționate de dumneavoastră, vă comunicăm faptul că a fost înregistrat un dosar penal. Acesta nu se află în instrumentarea polițiștilor, fiind înaintat unității de parchet competente în cursul lunii februarie a.c., conform prevederilor procesual penale.

 

          Totodată, evenimentul adus în atenție nu a făcut obiectul vreunei lucrări în cadrul Biroului Control Intern.

 

          Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea cererilor ce intră în sfera informaţiilor de interes public.”, ne-au transmis polițiștii clujeni.

Din februarie 2022, Parchetul Turda putea să trimită spre judecată DE VREO 27 DE ORI acel dosar, dar procurorii aleg să-l țină „la raft”.

Nu este primul dosar pe care PJ Turda îl ține „la raft” – un dosar de corupție care viza o societate subordonată consiliului local Turda a fost ținut „la raft” din 2014, până în 2016, când l-au clasat.

Devreme ce în dosarul SRI-istului există probe video, slabe șanse să îl „facă uitat” procurorii turdeni.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Magazin din Campia Turzii, amendat dupa ce vindea haine contrafacute

Magazinul Gamos Com din Campia Turzii, situat pe strada Vasile Alexandri, nr. 7A, s-a ales cu amenda din...

I&C Transilvania Constructii angajeaza deservent incarcator frontal

S.C. I&C Transilvania Constructii S.R.L. angajează Volist - Deservent încărcător frontal.   Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Cerinte:     experiență manipulare încărcător...

Transilvania Impact angajeaza la Campia Turzii

Angajam excavatorist cu experiență. Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Informații la telefon: 0760 233 617. resurseumane@transilvaniaimpact.ro  . . . #angajari #locuridemunca #transilvaniaimpact #icti

Pompierii clujeni atrag atenția! Incendiile de vegetație pot ucide!

Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre...
%d bloggers like this: