24.4 C
Turda
Thursday, August 4, 2022
spot_img
HomeȘtiri Turda„Orfeu și Euridice” se joacă, în 12 octombrie, la Turda

„Orfeu și Euridice” se joacă, în 12 octombrie, la Turda

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

ORFEU SI EURIDICE – operă de Ch. W. Gluck pe un libret de Ranieri de’ Calzabigi, după mitul lui Orfeu și Euridice, în interpretarea tinerilor artiști de la Academia de muzică “Gh. Dima”, a balerinilor de la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica “O. Stroia”, regia, conf. univ. dr. Ina Hudea.

Povestea îndrăgostitului cântăreț la liră, s-a bucurat de un mare interes din partea compozitorilor, dat fiind faptul că aceasta are ca fundament îmbinarea a două forțe impresionante, dragostea și muzica.

Christoph Willibald Gluck a preluat această temă cu scopul de a scrie ceea ce se va impune drept cea mai cunoscută transpunere a mitului lui Orfeu , opera fiind reprezentată pentru întâia oară la Viena în 1762. Celebritatea acesteia nu se leagă doar de frumusețea subiectului,iubirea care îl determină pe Orfeu să o urmeze pe Euridice până la moarte și dincolo de tărâmul vieții pământene, pentru a o recupera din lumea adâncului , ci și de modalitatea în care Gluck reușește să redea profunzimile mesajului, larga paletă estetică și emoțională a acestuia.

Spectacolul va avea loc în data de 12 octombrie 2018, ora 19,00 la Teatrul Aureliu Manea iar biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură Turda. ( luni – vineri între orele 8,00- 16,00).

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: