spot_img
spot_img

Orasul Ocna Mures a adoptat Declaratia de Unire cu Republica Moldova

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

OCNA MUREȘ – DECLARAȚIA DE UNIRE

Suntem în anul Centenarului Marii Uniri. În acești 100 de ani care au trecut noi, românii, am trecut prin multe. Bune sau rele, tristeți sau bucurii. Am fost stat reunit în 1918, noi toți: Basarabia, Moldova, Muntenia, toate regiunile istorice de un neam sub un singur steag, sub un singur nume: România Mare.
După 100 de ani Basarabia, prima regiune a României care a cerut Unirea cu patria mamă la 27 martie 1918, este astăzi ruptă de trupul țării. Acum este de datoria noastră, înainte de toate, să refacem nedreptatea istoriei și să redevenim o singură țară, un singur nume.
De aceea, astăzi, 29 martie 2018, după exemplul multor alte localități din țară (și când spun țară înțeleg România Mare, acea Românie de-a stânga și de-a dreapta Prutului), orașul Ocna Mureș, prin reprezentanții săi din Consiliul Local, a semnat Declarația de Unire.
E un act care, dincolo de simbolistica sa, arată că vrem ca 100 de ani de la Marea Unire să fie anul Reunirii fraților români. Arată vrem ca reunirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului să nu fie doar simbolică ci să fie una reală, să fim iarăși ce-am fost: România Mare.
Așa să ne-ajute Dumnezeu!

„Noi, cetățenii Republicii România, susținuți de frații noștri români de peste Prut,
Recunoscând unitatea națională a românilor din cele două state românești – Republica Moldova și Republica România.
Considerând nule efectele și consecințele pactului Molotov-Ribbentrop, încheiat la 23 august 1939, între guvernul U.R.S.S. și guvernul Germaniei
Subliniind caracterul unitar al românilor de pe cele două maluri ale Prutului, exprimat prin identitatea națională, limba română, istorie, tradiții și obiceiuri comune.
Urmând exemplul celor peste 100 de consilii locale din Republica Moldova, care au lansat declarația și îndemnurile la Unire.
Invocând prevederile Actului Final de la Helsinki, adoptat la 1 august 1975, privind modalitatea modificării frontierelor țărilor semnatare.
Solicităm Parlamentelor celor două State să declare neîntârziat Unirea Republicii Moldova cu țara-mamă, România, stat membru UE și NATO.
Exprimăm bucuria de a celebra împreună cu întreaga suflare românească Centenarul Unirii și reconfirmăm adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc!
TRĂIASCĂ UNIREA MOLDOVEI RĂSĂRITENE CU ROMÂNIA DE-A PURURI ȘI TOTDEAUNA!
AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!”

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Investiți de 30 de milioane de lei, într-o bază de tratament, la 20 de km de Turda

Tratamentul balneoclimatic este recomandat de medici, în afecțiunile neurologice și reumatice, prevenind și contribuind la remedierea problemelor sistemului...

Accident rutier la Lunca Mureșului

La data de 3 aprilie 2022, în jurul orei 18.45, pe DJ 107F, pe raza comunei Lunca Mureșului,...

Trenul cu refugiați prin Câmpia Turzii – oamenii îi așteaptă în gară, cu pachete!

Un tren plin de refugiați ucrainieni a tranzitat, în această seară, Câmpia Turzii. Oprind doar câteva minute, acesta și-a...

Și-a asmuțit câinii pe un vecin!

Un bărbat din Ocna Mureș a fost reținut de polițiști după ce și-ar fi asmuțit câinii, iar aceștia...
spot_img

Cât rău a putut face Baghera! „Jumătate dintre copiii turdeni se droghează”

Mărturia ȘOCANTĂ aparține unui puști de nici 16 ani care, după ce s-a drogat împreună cu un prieten, lângă Târgul de Animale din Turda,...
%d bloggers like this: