spot_img
spot_img

Omul de afaceri american de origine română, “Nick” Onisim Dorneanu, despre decizia de a intra pe piața de IT din România: “Școală românească de IT este extrem de prolifică, iar asta conferă un avantaj competitiv fulminant.”

spot_img

“Nick” Onisim Dorneanu, un puternic om de afaceri american de origine română a decis recent să-și crească prezența investițională pe piața din România. Sectorul în care a dezvoltat cele mai multe business-uri în SUA este cel IT, iar potențialul țării noastre în acest domeniu este deja de notorietate și peste ocean.

Întrebat dacă decizia este una pragmatică, sau mai curând sentimentală, Nick Dorneanu a răspuns: “Cele două aspecte nu se exclud în cazul meu. Nu am putut niciodată să mă desprind complet de țara natală și sigur că asta se traduce într-un soi de subiectivism, însă cand vine vorba despre domeniul IT să știți că România nu este o destinație de compromis. Fie că vorbim despre dezvoltare software (programatori) sau inovare tehnologică vitală în industriile de vârf, potențialul resursei umane românești este absolut impresionant. Acea istorisire legată de faptul ca la Microsoft, sau în anumite companii IT din Sillicon Valley, româna este a doua limbă vorbită, să știti ca nu este un simplu mit. Școală românească de “IT-iști” este extrem de prolifică, iar asta conferă României un avantaj competitiv fulminant.

Deși SUA este țara mea de adopție, căreia îi sunt profund recunoscător pentru ceea ce mi-a oferit, vă spun sincer că întotdeauna am avut un gust amar legat de faptul că România nu a știut să-și fructifice oportunitățile. Bucureștiul, Clujul sau Iașiul pot deveni în orice moment hub-uri de dezvoltare a unei infrastructuri IT de business comparabilă cu orice asmenea centru de pe mapamond.”

“Nick” Onisim Dorneanu este cunoscut în Statele Unite și pentru afacerile din industria farmaceutică sau cea imobiliară. Deș, la acest moment nu a dorit să dezvăluie prea multe detalii despre planurile din Romania, omul de afaceri de origine română a lăsat de înțeles ca domeniul IT este doar preambulul unei planificări multisectoriale mult mai amplă: “Am în pregătire cel puțin trei domenii pe care vreau să le dezvolt în România. Voi acționa însă într-o manieră precaută și graduală. Sunt încă semne de întrebare legate de legislație, de predictibilitatea sistemului fiscal. De exemplu, chiar în ultimile săptămâni au fost mai multe modificări la politica fiscală, ceea ce poate schimba fundamental un plan de afaceri. Atunci când faci o investiție trebuie să ai o imagine de ansamblu pe termen lung, altfel nu poți determina randamentele, intervalul de amortizare al investiției etc. Am fost conștient atunci cand am făcut acest pas că voi avea parte de provocări, însă dorința de a clădi ceva în România este mult mai puternică decât piedicile unui sistem ce nu a ajuns încă la maturitate. Trebuie să-i dăm României o șansă. Trebuie să dezvoltăm afaceri trainice, complexe și nu pseudo-afaceri de tipul “take the money and run”. Această țară a fost prea mult speculată de aventurieri, însă punțile ce observ că se creează actualmente în relația cu SUA îmi dau încredere că intrăm într-o nouă epocă a relației bilaterale România- Statele Unite. Sunt hotărât sa pun umărul la această poveste de succes” a conchis omul de afaceri american de origine română “Nick” Onisim Dorneanu.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Ghinion! Pe cand se consolidau PMP-istii drept marii opozanti din Turda…

... conducerea centrala a PMP ii varsa in buzunarul...

Astăzi este solstițiul de vară – tradiții și obiceiuri

La romani, solstițiul de vară este apropiat si legat...

Talharie calificata la Campia Turzii

La data de 8 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul...

Avram Gal aruncă bomba: Guvernul Câțu controlează prețul la energie!

Prin intermediul unui comunicat de presă remis în acest...
spot_img
spot_imgspot_img

Vești bune dacă plecați mâine spre Bulgaria, Grecia sau Turcia și folosiți transportul rutier

Mâine, 20 iunie 2019, autoturismele care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse nu achită tariful de trecere. Reamintim conducătorilor auto că mâine,...

Lista intreprinderilor româneşti distruse după 1989

Până în anul 1989, România a avut industrie, agricultură, procesare, producție ... acum lucrăm în loan, facem bișniță și tot ceea ce se producea...

Acțiuni ale jandarmilor clujeni în scopul protejării mediului înconjurător

În perioada 5-6 septembrie a.c., în zona montană a județului Cluj, jandarmii clujeni au desfășurat acțiuni de patrulare menite să verifice modul în care...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: