spot_img
spot_img

Oferta turistică a Clujului, promovată în cadrul Târgului Internațional de Turism al României

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din cadrul Consiliului Județean Cluj va participa în perioada 22-25 februarie 2018 la Târgul Internațional de Turism al României care va avea loc la Romexpo, București.

În acest cadru, oferta turistică a județului Cluj va fi promovată prin intermediul unei game extrem de variate de materiale cu rol în evidențierea turismului cultural, balnear, religios, de agrement, de weekend și sejur. Totodată, în standul Consiliului Județean vor fi prezenți și vor realiza demonstrații practice patru meșteri populari reprezentativi pentru județul Cluj.

„Întrucât considerăm că turismul intern are un mare potențial de creștere și că există încă foarte mulți români care nu au cunoscut, la fața locului, ceea ce avem de oferit, iată că avem, din nou, prilejul să le prezentăm în detaliu cele mai frumoase și de interes obiective și atracții turistice din județ” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

De asemenea, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură subordonată forului administrativ județean, se alătură demersurilor de promovare a județului și participă la ediția de primăvară a acestei manifestări. În acest context, la evenimentul de la București va fi prezentă Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a instituției împreună cu patru soliști vocali, reprezentativi pentru subzonele etnografice ale județului Cluj: Mariana Morcan, Irina Someșan, Radu Lazăr și Raul Oltean. Aceștia vor evolua, în fiecare zi, pe scena amplasată în cadrul târgului și vor prezenta muzică vocală și instrumentală reprezentativă pentru județ.

Totodată, pentru că a început Postul Paștilor, vineri, 23 februarie a.c., Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” va interpreta muzică sacră din repertoriul internațional iar soliștii vocali vor interpreta pricesne din satul tradițional, adevărate rugăciuni cântate. Totodată, sâmbătă, 24 februarie a.c., Orchestra „Cununa Transilvană” va prezenta, pe lângă muzică populară, piese de café-concert. Asta, în contextul în care renumita orchestră ce a împlinit recent 60 de ani de activitate oferă anual zeci de spectacole în Cluj-Napoca, în județul Cluj și în țară, abordând repertorii diverse: muzică populară, café-concert și muzică sacră.

Pe lângă Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” și soliștii vocali, la Târgul Internațional de Turism al României de la București vor fi prezenți și mai mulți meșteri populari care vor prezenta meșteșuguri tradiționale, specifice județului Cluj. Este vorba despre costume populare din Câmpia Transilvaniei, arta cusutului cu mărgele și podoabe cu mărgele din zona Viștea, șerpare, curele din piele și cojoace brodate. Reprezentativă pentru județul Cluj este și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, prin școala de pictură pe sticlă dezvoltată aici. Astfel, în cadrul manifestării vor fi promovate atât Mănăstirea Nicula cât și arta pictării icoanelor pe sticlă, părintele Siluan Țimbuș urmând să picteze o serie de astfel de icoane.

Târgul Internațional de Turism al României este cel mai important eveniment al industriei de profil din țara noastră, care se desfășoară de două ori pe an, prin intermediul edițiilor de primăvară și, respectiv, de toamnă. Ediția de primăvară a târgului din anul 2018 va fi organizată în noile pavilioane expoziționale B1 și B2 inaugurate la sfârșitul anului 2017, având alocată o suprafață de 27.000 mp. La precedenta ediție de toamnă, din luna noiembrie 2017, au participat nu mai puțin de 230 de expozanți, agenții de turism și tour operatori din 14 țări precum și reprezentanții a 14 consilii județene din țară și ai oraşelor Bucureşti, Piatra Neamţ, Sibiu, Panciu, Sighişoara, Făgăraş, Caracal, Horezu, Techirghiol, Târgovişte, Iaşi, Băile Olăneşti şi Zalău.

Biroul de presă

21 februarie 2018

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Fosta iubită a lui Mob Trap rupe tăcerea: A venit cu șase băieți, să mă filmeze și să mă scuipe!

Scandalul pe care l-a făcut nigerianul ajuns mare vedetă, Mob Trap, continuă să producă reacții. În presa clujeană...

Cel mai așteptat spectacol de pian are loc, în toamnă, la Cluj

După multe concerte de succes, cu toate biletele vândute, în lume și în București, HAVASI va concerta pentru...

Cu Flaviu Chișu și Tudor Duma în teren, Gemina Cluj pierde finala de la Deva

A fost un meci spectaculos, în care infanteriștii clujeni au fost foarte aproape de victorie. Totuși, din cauză că...

Echipa lui Alexa mai stă un an la județ! Supporter 2.0 Cluj Napoca ratează promovarea

După egalul de săptămâna trecută, obținut la Iclod, Supporter 2.0 Cluj Napoca se alătură formațiilor cu pretenții, care...
spot_img

Medicul turdean acuzat de agresiune sexuală rămâne în arest

Tribunalul Mureș a respins contestația depusă de Horațiu Potîrniche, la decizia de arestare preventivă a sa. Medicul rezident turdean este acuzat de procurori că ar...
%d bloggers like this: