spot_img

Oare chiar „plânge” icoana din Cluj Napoca? Iată explicația științifică

Date:

Share post:

Oamenii sunt foarte dornici de semne divine și de paranormal, astfel că – așa cum era logic – o știre despre o icoană a lui Iisus Hristos, care plânge, a făcut înconjorul țării.

Toate site-urile de știri au „sărit” pe icoană, prezentând știri cât mai emoționante și mai „sufletive”, dar adevărul este foarte simplu: ORICE PICTURĂ, ÎN ANUMITE CONDIȚII DE TEMPERATURĂ ȘI UMIDITATE POATE SĂ „PLÂNGĂ”.

Iată explicația unui om de știință:

Dr. ing. Ioan Mincu, autorul cărții ”Realismul Științific și Religios”, a făcut un studiu cu privire la icoanele care plâng. A angajat un pictor renumit care a pictat două icoane identice cu Maica Domnului și cu pruncul Iisus. La prima icoană, în acuarelă a amestecat praf de sticlă, făcând cu pensula o rețea de striațiuni superficiale și imperceptibile convergând spre ochiul drept.

Pe 15 August, de Sfânta Marie, iconițele au fost așezate în biserică, fără ca nimeni să știe despre experimentul respectiv. În timpul slujbei, vara fiind, temperatura a crescut și umiditatea a depășit 90%, iar icoana cu praf de sticlă a început pur și simplu să lăcrimeze. Celelalte icoane s-au umezi și ele însă niciuna nu a plâns, scrie descoperă.org.

Omul de știință afirmă că, fără îndoială, indiferent de natura lor, anumite icoane pot să „lăcrimeze”, mai ales dacă se formează, subtil, un șanț milimetric, convergent la ochi-ul persoanei reprezentate.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

770 de tone de material antiderapant au fost folosite în acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului pe drumurile județene

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă     Consiliul Judeţean...

Material antiderapant împrăștiat pentru combaterea poleiului

Pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate...

Accident la Bontida – 4 victime

Un accident la Bontida a determinat forte majore de...
%d bloggers like this: