12 C
Turda
Sunday, September 25, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaO nouă vizită după orele de program, garnisită cu acuzații - rețeta...

O nouă vizită după orele de program, garnisită cu acuzații – rețeta minciunii pentru Emanuel Ungureanu

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În luna mai a acestui an, deputatul Emanuel Ungureanu efectua o „vizită” la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, după orele de program, la finalul căreia spunea tare și răspicat – „Cred că trebuie să li se spună foarte clar, oamenilor din Câmpia Turzii și din toată zona apropiată. Dacă suferă de urgență cardio-vasculară sau cerebrală, au zero șanse de supraviețuire în Spitalul Municipal din Câmpia Turzii. Au zero șanse de supraviețuire în condițiile în care Clujul este departe pentru acest tip de urgențe iar spitatul nu este dotat”

Realitatea cotidiană a distrus afirmațiile deputatului, în condițiile în care – de la acel moment – aproximativ 13 oameni au fost stabilizați și trimiși la Cluj Napoca, după ce au suferit accidente vasculare cerebrale și infarcturi miocardice, la Câmpia Turzii. Vorbim inclusiv de un pacient în vârstă de 92 de ani, care a supraviețuit unui IMC, fiind salvat de medicii de la Câmpia Turzii, deci afirmațiile lui Ungureanu de atunci au fost o mare gogoriță.

Pe de altă parte, același Ungureanu afirma: „Au făcut un burlan prin care să se scurgă dejecțiile de porumbei. Asta a fost soluția pentru un acoperiș unde sunt porumbei. Nu eliminarea problemei, ci o metodă prin care dejecțiile să fie drenate”, iar trei luni mai târziu debutau lucrările de reabilitare ale Spitalului, prin care s-a reparat acoperișul, s-au reparat secțiile de paliative și interne – deci, iarăși nu se justificau afirmațiile deputatului.

Am scris acest preambul, pentru a evidenția modul de operare al deputatului USR de Cluj – care face vizite la spitale, la ore total absurde, filmează și evidențează ceea ce crede el că poate dăuna imaginii respectivului spital, inserează și câteva referiri politice și își crește ratingul.

Doar că, uneori, mai apar și jurnaliști care nu halesc și nu emit ceea ce transmite Ungureanu – ci prezintă adevărul din spatele prostiilor spuse de deputat.

Deci, vineri – 26 octombrie, pe la ora 17:00, deputatul Emanuel Ungureanu s-a dus la Spitalul Municipal Turda, unde a făcut un filmuleț cu „starea” în care se află clădirea în care funcționează secția de Boli Infecțioase a unității medicale.

„S-au pus termopane pe o clădire care stă să cadă”, a spus acesta. Termopanele s-au pus în vechiul mandat … că în acesta nou s-a renovat bucătăria, s-a achiziționat tomograf, s-au dotat saloanele, s-au asfaltat curțile spitalului și s-au făcut alte investiții pe care Ungureanu nu le-a menționat câtuși de puțin.

„Primarul a spus că se vor atrage bani europeni pentru renovarea spitalului – minciuni pesediste”, a mai spus Ungureanu, care nu spune faptul că pentru un proiect de amploarea celui care se dezvoltă la Turda e nevoie de cel puțin 2-3 ani pentru avizele necesare, pentru inspecțiile necesare, pentru evaluările necesare și pentru semnarea contractului de finanțare.

Cu alte cuvinte, Emanuel Ungureanu n-a făcut altceva decât să scoată informații din context, să prezinte „adevărul” în mod tendențios și să mintă electoratul în ceea ce privește starea spitalului din Turda.

De ce, oare, nu s-a interesat deputatul pentru a vedea câți oameni au suferit infecții intraspitalicești în acest an la Turda – numărul este 0.

De ce nu s-a interesat câte persoane au suferit complicații generate de starea proastă a aparaturii medicale sau de lipsa dotărilor – numărul este 0.

De ce nu spune Ungureanu că la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Turda sunt salvați săptămânal zeci de oameni cu infarct, AVC, accidente, contuzii sau alte afecțiuni care le-ar putea curma viața?

RefleqtMedia a solicitat autorităților informații privind proiectul de reabilitare al Spitalului, pe care le vom prezenta de îndată ce ne vor fi furnizate, asta pentru liniștea lui Ungureanu.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: