fbpx
spot_img
spot_img

Numărul mare de pacienți COVID-19 crește presiunea pe sistem – decizii cruciale adoptate ieri

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Ședința de Guvern care a avut loc ieri seară a prilejuit adoptarea unor măsuri extrem de importante, prin care țara noastră încearcă să facă față valului COVID-19.

- Advertisement -
- Advertisement -

În primul rând, s-au suspendat, pentru o perioadă de 30 de zile, intervențiile chirurgicale care nu constituie urgență.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendință de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile, care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Desigur, aceste măsuri nu afectează tratarea pacienților oncologici sau a celor hemodializați.

O altă măsură la care apelează Guvernul României este Mecanismul Civic de Apărare.

Prin intermediul acestui instrument, care se practică la nivelul Uniunii Europene, țara noastră încearcă să obțină cât mai multe doze de Tocilizumab, un tratament ESENȚIAL în gestiunea cazurilor grave de COVID-19.

Astfel, în această săptămână, Guvernul va solicita acelor țări care au reușit să facă față valului 4 COVID-19 să trimită spre România cât mai multe doze din acest medicament.

De ce nu se apelează la același mecanism pentru Favipiravir sau Regeneron … este o problemă care ține de managementul (prost, ce-i drept) al pandemiei COVID-19.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: