spot_img
spot_img

Nu mai putin de 910 tone de material antiderapant folosite in interventiile pe drumurile judetene

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de duminică, 16 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice de iarnă, îngreunate de căderile masive de zăpadă din ultimele 24 ore.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de sâmbătă, 15 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 60 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 30 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 16 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În  cadrul acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 624 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, doar în cursul ultimelor 12 ore s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În  cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 176 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 110 tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate – I, II, III sau IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Biroul de presă

16 decembrie 2018

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

Politistii au luat la control comerciantii ilegali de artificii

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale...

Mormant PROFANAT la Luncani

O persoana de sex feminin din Luncani, comuna Luna,...

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

La Școala ”Teodor Murășanu” elevii învață programare cu ajutorul limbajului Scratch

Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” din Turda s-a implicat activ...

AEDEA și Petrovan Sound au făcut show la Ocna Mureș

A fost botezul micuței Petra, fiica solistului trupei Good...

Un nou suspect de coronavirus în județul Mureș

Astăzi, 10 martie, un bărbat de 20 de ani...

Invitație inedită a primarului din Câmpia Turzii

Cu ocazia festivalului „Flori de pe Arieș”, edilul Municipiului...
spot_img
spot_imgspot_img

Program pentru achiziția de computere – la Școala Mihai Vodă

Dragi elevi și părinți În această perioadă se derulează Programul ” Euro 200” pentru acordare de ajutor financiar în scopul achiziționării unui calculator ( adică...

Piroman în serie la Ceanu Mic?

Satul Ceanu Mic, din comuna Tureni este TERORIZAT de un posibil piroman. La distanță de doar 5 zile, două incendii au mistuit peste 3700...

Alexandru Cordoș a ratat intrarea în Camera Deputaților – PSD Cluj rămâne cu 2 parlamentari

Alegerile parlamentare de duminică au consființit, în mod oficial, intrarea PSD Cluj în MOARTE CLINICĂ! Partidul care, în urmă cu câțiva ani, punea premierul țării...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: