26.8 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeCluj NewsNu mai puțin de 195 de echipamente și aparaturi medicale ultramoderne vor...

Nu mai puțin de 195 de echipamente și aparaturi medicale ultramoderne vor fi achiziționate de Consiliul Județean Cluj, din bani europeni, pentru Spitalul Județean

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Consiliul Județean Cluj a fost notificat oficial în legătură cu faptul că a câștigat un nou proiect cu finanțare europeană. Acesta vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Finanțarea europeană nerambursabilă va fi utilizată pentru achiziționarea a 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație. Acesteavor fi date în folosință în cadrul a 11 secții și specializări ale Ambulatoriului, localizate în corpurile de clădire de pe strada Clinicilor, numerele 3-5.

Importanța câștigării finanțării europene e dată de faptul că această investiție va contribui, în mod considerabil, la creșterea calității actului medical, la îmbunătățirea activității curente a ambulatoriului și la asigurarea unui proces de diagnostic și tratament de înaltă calitate, în beneficiul tuturor pacienților. Astfel, utilizarea tuturor acestor echipamente moderne va face posibilă tratarea pacienților prin operații minim-invazive care, implicit, vor contribui la reducerea numărului de zile de spitalizare și la o recuperare mult mai rapidă a acestora.

            Valoarea totală a proiectului este de 13.182.344 lei din care nu mai puțin de 10.486.735 lei reprezintăasistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene. Astfel, cofinanțarea asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj este de 2.695.609 lei

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: