fbpx
HomeStiri din ClujNoua Ambasadoare a Franței în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj
spot_img
spot_img

Noua Ambasadoare a Franței în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj

- Publicitate -
spot_img

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 25 februarie a.c., vizita unei delegații oficiale conduse de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, noua Ambasadoare a Franței în România.

Întâlnirea de la sediul forului administrativ județean a constituit cadrul optim pentru ca domnul Vákár să prezinte oaspeţilor cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituţiei, punând accentul pe edificarea viitorului Spital Pediatric Monobloc, primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Nu în ultimul rând, s-a discutat și despre importanța Parcurilor Industriale Tetarom și a facilităților oferite.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István: „Această vizită a fost una extrem de benefică, marcând un pas înainte în relația de colaborare româno-franceză. Îmi doresc ca mesajul nostru de disponibilitate totală spre cooperare să se concretizeze în proiecte benefice și dezvoltarea unor parteneriate stabile mai ales în domeniul educațional, al cercetării și cel cultural.”

 

De asemenea, vicepreședintele forului administrativ județean a evidențiat pe parcursul întâlnirii faptul că județul din inima Transilvaniei găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al țării, o forţă de muncă înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, puncte forte care fac Clujul să fie un județ extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori.

În final, reprezentanții celor două părți au decis să analizeze împreună ideea derulării unor parteneriate în domeniul IT, medical, al transporturilor și nu numai, manifestându-și, totodată, dorința de a intensifica relațiile de colaborare dintre județele Cluj și Allier, între care există încheiat un Protocol de Cooperare.

 

 

Biroul de presă

25 februarie 2021

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: