spot_img
spot_img

Noi echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea Spitalului de Copii

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a 178 de aparaturi și sisteme de echipamente medicale de ultimă generație.

Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Noile dotări sunt extrem de importante întrucât permit identificarea rapidă a problemelor de sănătate a micilor pacienți, tratarea în condiții optime și, nu în ultimul rând, realizarea unui act medical de cea mai bună calitate.”

Valoarea celor 178 de aparaturi și sisteme de echipamente medicale de înaltă tehnologie este de 4.246.487 lei, fără T.V.A.

 

*   *   *

 

Printre dotările care vor veni în sprijinul echipei medicale a spitalului subordonat forului administrativ județean, precum și a micilor pacienți, se numără un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil, cinci paturi de terapie intensivă, două tărgi pentru transportul pacienților critici și o stație de apă mobilă pentru hemodializă.

De asemenea, au mai fost achiziționate un aparat de  hemoleucogramă, un aparat de detectare markeri cardiaci și sepsis, 10 scaune cu roți pentru transportul intraspitalicesc al pacienților, un analizor de urină, patru panouri plumbuite mobile pentru radioprotecție, 10 pulsoximetre portabile cu senzor ș.a.m.d.

 

Biroul de presă

6 iunie 2022

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

La nivelul județului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 14 ianuarie a.c., pe raza judeţului...
%d bloggers like this: