Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

Noi dotari pentru jandarmi, pompieri si ambulanta

Departamentul pentru Situații de Urgență, care înglobează structurile de intervenție în situații de urgență face un nou pas în modernizarea tehnicii salvatorilor, în susținerea obiectivului său de a spori calitatea de răspuns și de a oferi un nivel înalt de calitate al misiunilor desfășurate.

Prin activitatea de astăzi, mai multe tipuri de autospeciale, printre care Autospeciale pentru acces în zone foarte greu accesibile au intrat în dotarea salvatorilor montani, respectiv Jandarmeriei Române.

Totodată, alte autospeciale de intervenție și echipamente, și anume 13 Ambulanțe pentru transportul pacienților cu risc biologic, 9 Containere medicale (suport logistic), 35 Perne de salvare de la înălțimi de 16 m și 6 Perne de salvare de la înălțimi de 60 m, 29 Ventilatoare mici și 7 Ventilatoare mari pentru evacuarea rapidă a fumului și a gazelor din diferite medii dar și 3 autospeciale de comunicații pe unde scurte, intrate azi în dotarea IGSU vor asigura un act interventional de calitate, de sprijinire și salvare a vieții românilor.

Grație eforturilor Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de asimilare a fondurilor europene nerambursabile, prin proiectele derulate privind achiziția a mai multor tipuri de tehnică terestră, aeriană și navală, ne mândrim cu un sistem de urgență performant, capabil să intervină prompt și eficient ori de câte ori situația o impune. Prin această achiziție din fonduri europene nerambursabile prin proiectul VIZIUNE 2020 – din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 este consolidată capacitatea terestră de răspuns la urgențe.

Nevoia de o astfel de dotare a fost o prioritate stringentă pentru Departamentul pentru Situații de Urgență. Alături de specialiștii structurilor aflate în coordonarea DSU, înnoirea parcurilor auto/aeriene, pregătirea personalului, achiziția de echipamente moderne pentru toate instituțiile de răspuns în situații de urgență, inclusiv pentru cele medicale, toate au contribuit și contribuie în continuare la oferirea unui mod de acțiune intervențional profesionist, adaptat societății actuale, la standarde înalte.Evenimentul a avut loc astăzi, la Romexpo, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, a secretarului de stat pentru ordine și siguranță publică în MAI, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc, a inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin-Ionel Mastan, precum și a președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu.

spot_img

Popular Articles