fbpx
HomeEVENIMENTNoaptea incendiilor la Cluj - o femeie a murit la cumpana dintre...
spot_img
spot_img

Noaptea incendiilor la Cluj – o femeie a murit la cumpana dintre ani!

- Publicitate -
spot_img

Intervenție a pompierilor clueni pentru stingerea unui incendiu în care a fost găsit corpul unei femei.

Două autospeciale au intervenit în cursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins un apartament dintr-un bloc de locuințe, situat pe strada Horea din municipiul Cluj-Napoca.


Alerta a fost dată în jurul orei 3.10, iar pompierii au găsit în apartamentul cu două încăperi, situat la parterul blocului, corpul unei femei, în vârstă de ceva 70 de ani, care fost ars în incendiu și care prezenta traume incompatibile cu viața.


Pompierii au lichidat flăcările, în cca 15 minute, după ce au sosit la fața locului, și au întreprins măsuri pentru evacuarea unei persoane, care locuia deasupra apartamentului din care a pornit incendiul.


Au fost distruse de flăcări mai multe bunuri din apartament, iar intervenția promptă a pompierilor a limitat extinderea focului mai departe de limitele în care a fost găsit.

Ei bine, la aceeasi ora, pompierii clujeni duceau o lupta intensa cu un alt incendiu.

În jurul orei 3.10, două autospeciale, din cadrul aceleiași subunități care a intervenit la incendiul anterior, și un echipaj SAJ au fost alertate ca urmare a unui incendiu care cuprinsese o casă de locuit de pe strada Valea Seacă din municipiul Cluj-Napoca.


În momentul sosirii pompierilor la locul incendiului, arderea se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei și într-una dintre camerele acesteia. În alte două încăperi se ardeau focare cu intensitate diferită, într-una ardea tavanul în întregime, și erau complet inundate cu fum.


Având în vedere agitația familiei autoevacuate și faptul că a fost transmis inițial în apelul de urgență faptul că a rămas un copil înăuntrul casei, pompierii au pătruns înăuntrul camerelor cuprinse de flăcări pentru a căuta dacă au rămas, într-adevăr, persoane surprinse înăuntru. Din fericire, nu rămaseră persoane înăuntru, ci doar a fost o informație neclară transmisă de familia, de cinci membri, care a reușit să se autoevacuaeze până la sosirea pompierilor.


Focarele au fost stinse în cca 20 de minute după sosirea pompierilor la fața locului, fiind evitată extinderea flăcărilor la o altă casă situată la o distanță de cca 4 m față prima casă.


Imobilul, cu o suprafață de cca 70mp, a fost distrus în mare parte de flăcări, având în vedere că în podul acestuia a fost depozitată o cantitate mare de materiale combustibile și care ardeau generalizat în momentul sosirii pompierilor la fața locului.


Un echipaj de jandarmi a fost dislocat la locul incendiului, pentru a asigura siguranța salvatorilor și a persoanelor care se adunaseră în apropierea zonei respective.


Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la jarul aprins căzut din sobă și neglijența familiei în manipularea acestuia.


Echipajul SAJ a consultat o persoană pentru o rană ușoară, suferită după finalizarea intervenției, însă nu a fost transportată la spital.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: