spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Modificări în Codul Rutier: Luminile de întâlnire…

Atenție, șoferi! Noul set de reguli impune modificări în utilizarea luminilor de întâlnire.

 

București, [data actuală] – Codul Rutier al României suferă noi modificări, de această dată afectând utilizarea luminilor de întâlnire. Autoritățile rutiere au decis ca acestea să devină obligatorii pe toate drumurile publice, indiferent de momentul zilei sau condițiile de vizibilitate.

 

Începând cu data de [data intrării în vigoare], toți șoferii sunt obligați să aibă luminile de întâlnire aprinse pe durata întregii deplasări, indiferent dacă este zi sau noapte. Această măsură are scopul de a îmbunătăți vizibilitatea vehiculelor și de a contribui la siguranța rutieră.

 

Luminile de întâlnire, cunoscute și sub denumirea de luminile de poziție, sunt cele care se aprind în față și în spatele autovehiculului, într-un mod continuu. Acestea asigură vizibilitatea mașinii în trafic, facilitând identificarea și estimarea distanței față de celelalte vehicule.

 

Noua regulă se aplică indiferent de vreme sau condiții de iluminare. Fie că este vorba de o zi însorită sau de o noapte întunecată, toți șoferii trebuie să aibă luminile de întâlnire aprinse. Este important ca aceștia să fie conștienți de această obligație și să o respecte pentru a evita eventualele sancțiuni.

 

Aceste modificări au fost introduse pentru a reduce riscul de accidente și a spori vizibilitatea vehiculelor în trafic. Studii recente au arătat că utilizarea luminilor de întâlnire în timpul zilei poate reduce semnificativ șansele de producere a unui accident rutier.

 

Autoritățile rutiere reamintesc tuturor șoferilor să fie vigilenți și să acorde o atenție deosebită utilizării corecte a luminilor de întâlnire. Verificați periodic starea și funcționalitatea acestora pentru a asigura o vizibilitate optimă în trafic.

 

Este important ca toți participanții la trafic să fie informați cu privire la noile modificări ale Codului Rutier și să respecte în mod responsabil regulile impuse. În cazul nerespectării noilor prevederi, șoferii se pot expune sancțiunilor și penalizărilor conform legislației în vigoare.

 

Să fim cu toții atenți și să ne asigurăm că luminile de întâlnire sunt aprinse în permanență, contribuind astfel la o circulație mai sigură și mai eficientă pe drumurile publice.

 

#CodulRutier #modificări #luminileDeÎntâlnire #obligatorii #atențieȘoferi

spot_img
spot_img