fbpx
spot_img
HomeȘtiri din TurdaMircea Irimie a luat foc! „Trist. Investitorii români sunt pe cont propriu....

Mircea Irimie a luat foc! „Trist. Investitorii români sunt pe cont propriu. Cine poate se salvează . STATUL ? Este bine și va fi mereu bine .”

- Advertisement -

În condițiile în care, începând de astăzi, toate restaurantele din România mai pot funcționa doar „la terasă” sau în sistem „delivery”, unul dintre oamenii de afaceri ai Turzii, Mircea Irimie, a luat o atitudine vehementă pe rețelele de socializare.

Acesta acuză statul român de discriminare față de antreprenorii autohtoni și de favorizare a marilor investitori străini.

„Sunt de acord si respect cu strictețe orice măsuri restrictive impuse pentru protejarea clienților, a angajaților și a oricărui cetățean .

Dar nu sunt de acord cu o guvernare cu dublă măsură în care anumite activități private sunt favorizate iar altele sunt nimicite .

Investitiile Companiilor Multinaționale ( Hiper, Mega, Super Marketuri, etc ) sunt aglomerate dar tolerate in timp ce investițiile antreprenorilor autohtoni sunt închise .

Pentru a înființa o Societate Comercială in Romania trebuie respectată legislația în vigoare . Pentru a autoriza un spațiu sau o activitate privată trebuie îndeplinite și respectate măsurile impuse de Instituțiile de Stat abilitate ( Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Inspectoratul de Mediu , Inspectoratul de Pompieri, etc ) se deschide Punctul de Lucru la Registrul Comerțului , se încheie contracte cu furnizorii de utilități ( gaze, energie electrică , apa potabilă și canal ) si Operatorul de Salubritate , declarație tip la Finanțe și de asemenea demersuri spre ITM , Șomaj, etc . Iar cand ai respectat și obținut toate avizele si autorizațiile soliciți programul de lucru de la Primăria localității unde se desfășoară activitatea .

Sunt costuri foarte mari cu amenajările necesare , cu dotările și utilarile in funcție de activitatea desfășurată, asigurarea fluxurilor si circuitelor impuse , capital de lucru , etc .

Orice societate înființată, orice avize , autorizații, echipamente, utilaje , mobilier costă multi bani iar amortizarea investițiilor și recuperarea costurilor este de lungă durată . Dar important este să existe activitate pentru că: se asigura locuri de muncă și se plătesc salarii .

Salariile presupun obligații plătite la Bugetul de Stat, se calculează și se virează la Bugetul Local sau la Bugetul de Stat impozite și taxe , se plătesc chirii ( unde este cazul ) și de asemenea se plătește consumul de gaz , curent , apă , canal, salubritate , carburanți, telefonie , piese de schimb, întreținere și reparații, etc . Având activitate se face aprovizionare de la furnizorii de materii prime sau diferite produse , care la randul lor au relații comerciale du alți furnizori .

Oameni buni, orice Societate Comercială care are activitate deschisă este un angrenaj important în mecanismul economic al României. Dar dacă antreprenorul roman a respectat si a investit conform normelor și regulilor stabilite de către Stat , a făcut un efort financiar si s-a angajat intr-o activitate privată îndeplinind absolut tot ce i s-a impus, de ce nu este lăsat să își desfășoare activitatea ?

Iar dacă Statul încalcă tot ce i-a impus investitorului si îi omoară afacerea , de ce nu îl despagubeste ? Unde este parteneriatul dintre Stat si Privat ? Unde este etică și reciprocitatea? Unde este susținerea mediului privat ? Statul Român nu este cinstit in relatia cu mediul de afaceri .

Din păcate vor urma zeci de mii de falimente , vor muri zeci de mii de afaceri , mulți iși vor pierde casele sau bunurile girate la banci , vor urma executari si vor fi urmariti multa vreme . INVESTITORUL ROMAN NU ARE NICI O VINĂ . Statul a gestionat prost . L-a încurajat să investească, la folosit si la moment de criza i-a ucis cu bună stiința afacerea . Mulți români își vor pierde investițiile care vor fi executate si scoase la licitație și probabil vor veni ,, investitori ” din străinătate și le vor cumpara pe bani puțini .

Trist. Investitorii români sunt pe cont propriu. Cine poate se salvează . STATUL ? Este bine și va fi mereu bine .”, a declarat Irimie.

Pe de altă parte, există posibilitatea ca această „atitudine” să fie alimentată și de raționamente politice, în contextul în care partidul lui Irimie, Pro România, se luptă să intre în Parlament.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comentarii

%d bloggers like this: