spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Mircea Abrudean: Veste bună pentru străinii care doresc să vină în România

spot_img

Șeful Cancelariei Primului Ministru, clujeanul Mircea Abrudean, a publicat o informație extraordinară, care vine în sprijinul investițiilor străine în România.

„Guvernul a aprobat astăzi:
  • Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe (CEISD), precum și
  •  Ordonanța de Urgență privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior.

Ce va face CEISD?

CEISD va examina din punctul de vedere al securității naționale investițiile străine directe și va propune, prin avizul ce-l va emite, autorizarea, autorizarea condiționată sau respingerea acestora. Scopul acestei proceduri de examinare în fața CEISD este acela de a asigura o predictibilitate pentru investitori cu privire la cadrul normativ aplicabil. Definitivarea cadrului normativ național cu privire la investițiile străine directe permit României aplicarea legislației Uniunii Europene în materie.”, a menționat Mircea Abrudean.

Ei bine, șeful comisiei va fi chiar clujeanul, Mircea Abrudean, informație confirmată chiar de acesta.

„În calitate de Șef al Cancelariei Prim-ministrului, am fost desemnat de către premier să fiu președintele acestei comisii. Îi mulțumesc pe această cale pentru misiunea onorantă.

De ce era esențială o agenție pentru investiții și comerț exterior?

Agenția va asigura o politică coordonată, coerentă și profesionistă în domeniul atragerii de investiții străine și promovării exporturilor, fiind preocupată de dezvoltare sectorială, strategică și durabilă. Scopul Agenției este acela de a asigura creșterea sustenabilă a economiei românești, bazată pe infuzia de capital în domenii considerate strategice, dar mai ales creșterea relevanței politice și economice a României la nivel regional și european.”, a mai declarat oficialul guvernamental.

 

spot_img
spot_img
spot_img