spot_img

MIPE va beneficia de sprijinul BEI pentru atragerea fondurilor UE alocate pentru perioada 2021-2027

Date:

Share post:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu și vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel-Thomsen, au semnat, joi, Memorandumul de Înțelegere privind Sprijinul pentru Implementarea Proiectelor între Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru perioada 2021-2027.

 

Sfarsitul primului paragraf

„Acest Memorandum este o realizare importantă deoarece ne va permite să beneficiem de expertiza și sprijinul BEI în perioada de programare 2021-2027”, a subliniat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

 

În timpul reuniunii, au fost discutate detalii referitoare la sprijinul pe care experții BEI îl pot asigura în implementarea instrumentelor financiare aferente Politicii de Coeziune, respectiv a  Planului Național de Redresare și Reziliență.

 

BEI va asigura sprijin în vederea definirii portofoliului proiecte, realizării obiectivelor din cadrul Acordului de Parteneriat 2021-2027 și reformelor structurale asumate. Scopul sprijinului BEI va fi atragerea fondurilor europene alocate României pentru 2021-2027.

 

De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la sprijinul oferit de Grupul BEI în implementarea instrumentelor financiare aferente Politicii de Coeziune și Planului Național de Redresare și Reziliență. În context, ministrul Dan Vîlceanu a subliniat că echipa MIPE mizează pe sprijinul experților BEI în respectarea principiului “Do No Significant Harm” în cadrul proiectelor ce vor fi finanțate.

 

Reamintim faptul că în cadrul politicii de coeziune 2021 – 2027 României îi sunt alocate fonduri în valoare de aprox. 31 miliarde euro (prețuri curente). În același timp, alocarea PNRR este de 29,2 miliarde euro.

 

Reprezentanții Băncii Europene de Investiții au exprimat angajamentul ferm de a sprijini autoritățile române în implementarea reformelor și priorităților de investiții asumate în documentele de programare naționale.

 

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Tanara ventriloc care a castigat Romanii au Talent, a impresionat la AGT AllStars

#Stiai ca Ana-Maria Margean, tanara de 13 ani, ventriloca...

Modificarea legislativă care nu mai lasă pe nimeni să scape!

Persoanele care, până acum, nu și-au încheiat contract pentru...

Lovitură GREA pentru aripa Lungu – Tomac din PMP – Curtea de Apel București le-a tăiat aripile!

Curtea de Apel București s-a pronunțat ieri într-unul dintre...

Atenție, șoferi❗ ANM a emis două avertizări de cod galben❗

🟡 Primul codul galben este valabil în perioada 01...
%d bloggers like this: