spot_img
spot_imgspot_img
Cluj NewsMinistrul Transporturilor: Deblocam Autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor: Deblocam Autostrada Transilvania

Licitațiile la șoseaua de mare viteză care va străbate Ardealul și la centura metropolitană a Clujului (TR 35) vor fi reluate după ajustarea prețurilor, spune Sorin Grindeanu.

“Pe Autostrada Transilvania (A3) sper ca în săptămânile viitoare toate cele trei porțiuni care sunt blocate acum să intre pe un făgaș normal, să aibă constructori desemnați, un orizont de timp care să ducă la execuția acestor lucrări. Aceasta fie că vorbim despre Tunelul Meseș, fie de Chiribiș – Biharia, fie de cealaltă porțiune, Suplacu – Chiribiș, pe care deja am desuspendat-o.

Cea mai mare licitație realizată vreodată în istorie este cea legată de Tunelul Meseș. Va avea termenul de ofertă, sper eu, până la jumătatea lunii iunie, dacă nu chiar mai repede. Deci se intră după aceea în perioada de evaluare și de desemnare a câștigătorului. Toate acestea au fost posibile fiindcă am reușit să schimbăm cadrul legal”, a spus ministrul, la Cluj-Napoca.

“Sper ca anul acesta să poată fi dată în circulație tronsonul Chețani – Câmpia Turzii din A3, unde se lucrează foarte bine, deci o devansare față de termenul asumat de către constructor. Cu toate aceste trei loturi de care aminteam care vor avea desemnați câștigătorii zic eu că se termină toată discuția, una importantă, legată de celebra Autostradă Transilvania care în curând împlinește 20 de ani de când au început lucrările, apropo de primul lot, Chiribiș – Biharia”, a menționat Grindeanu.

Citeste continuarea: https://www.transilvaniabusiness.ro/2023/05/28/ministrul-transporturilor-deblocam-autostrada-transilvania/

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Perchezitii DNA la ISCTR Cluj – luare de mita

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial...

Un nou traseu turistic extrem de spectaculos în județul Cluj

Un nou traseu turistic, extrem de spectaculos, care cu...

Oana Murariu, deputat USR: „Românii vor putea contesta mai ușor în justiție acte administrative”

Cluj-Napoca, 2 octombrie 2023 Românii înfruntă multe obstacole când...

CFR Cluj sprijină PEDITEL și sănătatea copiilor din România

Cluj-Napoca, România – 2 octombrie 2023 - CFR Cluj,...

Om de afaceri din Cluj, mort după un incident stupid

Călin Așchilean, fostul patron al restaurantului Aroma și fost...

Robotii vin la FICT2023

Încă o dată! VIN ROBOȚII LA FICT • 📢 Dar nu...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: