fbpx
spot_img
spot_img

Mihai Goțiu ia atitudine în cazul elevelor exmatriculate după ce și-au filmat profesorul de religie în timp ce acesta se masturba

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Senatorul USR Cluj, Mihai Goțiu, a luat atitudine în cazul celor trei eleve de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică, care au fost exmatriculate după ce și-au filmat profesorul de religie în timp ce acesta se masturba la ore.

„ȚARA TE VREA OBEDIENT! Ministrul Educației, Valentin Popa, confirmă: elevele de la liceul din Copșa Mică, care au filmat și au făcut publică agresiunea la care au fost supuse când un cadru didactic s-a masturbat (unii zic că ”doar” s-a scărpinat în zonă), rămân exmatriculate. Diriginta și cei din conducerea liceului sunt absolviți de orice responsabilitate.

Confirmarea sancțiunii am primit-o, zilele trecute, într-un răspuns oficial al d-nului ministru, la interpelarea prin care am solicitat ridicarea sancțiunilor pentru eleve, în condițiile în care acestea au suferit deja o traumă psihică și au nevoie de sprijin și solidaritate pentru atenuarea ei, nu de sancțiuni care să le ostracizeze și să agraveze trauma.

Mesajul ministrului Educației e sinistru: asta e ceea ce trebuie să ”învețe” elevii din școlile României: să-și țină gura atunci când sunt victimele unui abuz. Că dacă fac public abuzul vor fi sancționați. Asta e societatea înspre care ne îndreptăm – o societate a obedienței, a tăcerii supuse în fața abuzurilor celor care se află, într-un fel sau altul, într-o poziție de autoritate ori de putere.

Asta e ceea ce așteptăm de la generațiile viitoare? Nu ne-au fost de ajuns, cu vârf și îndesat, tăcerile, compromisurile și coloanele vertebrale frânte din perioada comunistă? Probabil d-nul ministru și cei care îl susțin își doresc reîntoarcerea la ”Epoca de Aur” a spaimelor și terorii de propriile cuvinte și gânduri.

După primirea răspunsului, am reluat, în Senat, solicitarea adresată ministrului Educației, Valentin Popa, de a cere conducerii liceului din Copșa Mică și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu anularea sancțiunilor dispuse împotriva celor trei eleve, pedepsite pentru că au avut curajul să facă publică agresiunea la care au fost supuse. Și i-am mai cerut o implicare activă în responsabilizarea acelor cadre didactice care nu-și înțeleg menirea pedagogică. Avem nevoie de profesori care să-i învețe pe elevi ce înseamnă libertatea și lupta împotriva agresiunilor de orice fel, nu legea tăcerii.”, a spus Goțiu

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: