spot_img
spot_imgspot_img
Stiri - nationalMesajul ministrului Marcel Boloș, în urma protestelor din instituție și a dialogului...

Mesajul ministrului Marcel Boloș, în urma protestelor din instituție și a dialogului cu angajații

Ieri, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a avut un dialog cu un grup de angajați din cadrul ministerului, ca urmare a unui protest declanșat în cadrul instituției.


Din dorința de a promova transparența în comunicare și de a încuraja participarea activã a personalului ministerului în procesul de luare a deciziilor prezentãm concluziile acestui dialog și punctele comune asupra cãrora ministrul Marcel Boloș și angajații amintiți au cãzut de acord:


„Astãzi a fost o zi importantã pentru noi, pentru cã am reușit sã trecem printr-un moment de provocare și sã gãsim o cale cãtre înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu cã am reușit sã transformãm tensiunea și frustrarea într-o platformã pentru schimbare pozitivã.
Ziua de astãzi ne-a arãtat încã o datã cât rãu pot face informațiile neverificate rãspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picãtura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați.
Am ascultat cu atenție îngrijorãrile legate de condițiile de muncã, beneficii și perspectivele de dezvoltare profesionalã. În același timp, am împãrtãșit provocãrile financiare pe care le avem și obiectivele noastre pe termen scurt.
Ce asigurãri am adus:
Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultãri. Orice mãsurã adoptatã va fi asumatã la nivelul coaliției. Eu sunt partenerul angajaților din minister, ușa mea este deschisã oricând, dacã vor sã îmi transmitã îngrijorãrile lor sau probleme cu care se confruntã.
Angajații din aceastã instituție joacã un rol fundamental pentru dezvoltarea economicã a țãrii și sunt primul care le va recunoaște valoarea ori de câte ori am ocazia. Ei vor juca un rol vital în dezvoltarea economiei și aplicarea mãsurilor necesare acestui scop. Tocmai de aceea trebuie sã fie rãsplãtiți pe mãsura importanței activitãții lor. Reversul medaliei este cã am așteptarea sã trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiențã, pentru cã lipsa de eficiențã ne costã scump.
În același timp, noi toți, din aceastã instituției știm foarte bine cã trebuie sã dãm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientã a muncii noastre, plãtite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altã instituție cât de necesarã este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat.
Totodatã, am convenit cã vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activitãții desfãșurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altã urgențã o reprezintã demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau sã avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizãrii la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuțiile și îndatoririle fiecãruia pentru a ne asigura cã sunt distribuite în mod echitabil și cã toți contribuim în mod adecvat la succesul instituției.
De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncã, astfel încât sã identificãm și sã aducem îmbunãtãțiri în funcție de necesitãți. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfãșura activitatea eficient.
Mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care au arãtat-o în procesul nostru de dialog și negociere. În final, aceastã înțelegere reprezintã un pas important spre construirea unei instituții mai puternice și mai unite.”Biroul de relații cu mass-media        

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Câți URȘI avem, de fapt, în România! Cifrele vă vor surprinde

Gata! A venit rezultatul evaluarii genetice a urșilor, rezultatul...

Cristina Burciu: Eliminarea discrepanțelor salariale din domeniul cultural, obiectiv transpus în practică de PNL

Prioritățile Partidului Național Liberal în exercițiul actualei guvernări...

Jeg si murdarie la Taverna Racilor

La o saptamana dupa ce renumitul, Pescobar, a anuntat...

Cristina Burciu: PNL susține transformarea zonelor viticole în stațiuni turistice

Parlamentul a adoptat, cu mare majoritate de voturi,...

Se închide circulația între Cunța și Săliște

Se închide circulația pentru două ore și jumătate pe...

Cristina Burciu: Microbuze electrice pentru transportul elevilor, un program sustenabil inițiat de PNL

Conducerea liberală a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a...

Scumpirea rechizitelor pune presiune pe salariile parintilor

Începerea noului an școlar înseamnă, pentru cei mai mulți...

Un mesaj de speranță pentru toți oamenii

Toți oamenii doresc să trăiască sub o guvernare mai...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: