spot_img

Mediul de afaceri a primit finanțare de peste 1 miliard de lei, prin IMM INVEST și AGRO IMM INVEST, în prima lunã de la lansarea programelor

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Ministerul Finanțelor, prin FNGCIMM, a aprobat un numãr de peste 2.016 garanții, în valoare de peste 1 miliard de lei, pentru credite în valoare de 1.219.051.695 lei, în prima lunã de la lansarea programului guvernamental care sprijinã și încurajeazã investițiile în economia româneascã.  

 

Programul IMM INVEST ROMÂNIA rãmâne cel mai accesat program guvernamental dedicat mediului antreprenorial. Într-o lunã au fost acordate 1.649 garanții în valoare de peste 996 de milioane lei, asigurându-se astfel finanțarea rapidã pentru capital de lucru sau pentru investiții.

 

”IMM INVEST reprezintã cel mai eficient program guvernamental, care atestã cã intervenția guvernului în economie este beneficã și necesarã, iar prin astfel de instrumente se asigurã IMM-urilor accesul rapid la finanțare, fiind un program extrem de util pentru companiile din toate domeniile de activitate. Facilitãțile de garantare și subvenționarea costurilor finanțãrii reprezintã argumente puternice pentru a apela la un credit prin acest program guvernamental. Monitorizarea constantã a Programelor guvernamentale de garantare, pe care o facem pentru a ne asigura de calibrarea corectã a mãsurilor pe care le implementãm, ne indicã acest lucru și ne aratã cã existã o cerere consistentã pentru finanțãrile cu garanții de stat.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

 

Cele mai multe garanții au fost accesate în domeniul transporturilor rutiere de mãrfuri, în construcții, în sectoarele comerț cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de construcție și a echipamentelor sanitare, comerțul cu amãnuntul și în comerțul cu autoturisme și autovehicule. În anul 2021 au fost acordate alte 17.000 de credite garantate, în valoare de peste 12,8 miliarde lei.

 

Prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 322 de garanții, în valoare de 182.440.034 lei, cele mai multe solicitãri venind din sectorul primar al Cultivãrii cerealelor, urmat de procesarea-fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, de activitãți în ferme mixte, creșterea pãsãrilor și fabricarea produselor din carne. De la lansarea sa, în luna aprilie 2021, prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 2.500 de credite, valoarea totalã a solicitãrilor de garantare aprobate de FNGCIMM a depãșit 2,1 miliarde lei, la o finanțare de peste 2,6 miliarde lei.

 

Plafonul de garanții de stat pentru anul 2022 este de 10 miliarde lei, din care jumãtate pentru AGRO IMM INVEST. Bugetul schemei de ajutor de stat a fost majorat la 2,34 miliarde lei de care pot beneficia 48.726 de antreprenori. Perioada pânã la care se pot depune cereri de finanțare a fost prelungitã pânã la 30 iunie 2022.

 

 

Biroul de relații cu mass-media       

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Nicolae Ciucă și-a amintit că-i liberal! Cel mai nou pachet de măsuri, anunțat în această seară

În urmă cu aproximativ o oră, premierul României - Nicolae Ionel Ciucă - a anunțat noul pachet de...

Încep înscrierile la BAC 2022 – vezi documentele necesare

Mâine încep înscrierile pentru examentul de bacalaureat, sesiunea 2022. Documentele necesare: dosar  2 poze ¾  copie certificat de naștere și carte de...

Variola maimutei IN ROMANIA???

➡️Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire ➡️Urmare a...

Ajutor de șomaj pentru absolvenții de școli, cu vârsta de minim 16 ani

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru...
spot_img

Anunț Întrerupere furnizare apă potabilă în localitatea Ciurila

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 02.09.2020, între orele 08.00 - 18.00, în localitatea Ciurila.Întreruperea furnizării apei potabile...
%d bloggers like this: