fbpx
spot_img

Mediul de afaceri a primit finanțare de peste 1 miliard de lei, prin IMM INVEST și AGRO IMM INVEST, în prima lunã de la lansarea programelor

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Ministerul Finanțelor, prin FNGCIMM, a aprobat un numãr de peste 2.016 garanții, în valoare de peste 1 miliard de lei, pentru credite în valoare de 1.219.051.695 lei, în prima lunã de la lansarea programului guvernamental care sprijinã și încurajeazã investițiile în economia româneascã.  

 

Programul IMM INVEST ROMÂNIA rãmâne cel mai accesat program guvernamental dedicat mediului antreprenorial. Într-o lunã au fost acordate 1.649 garanții în valoare de peste 996 de milioane lei, asigurându-se astfel finanțarea rapidã pentru capital de lucru sau pentru investiții.

 

”IMM INVEST reprezintã cel mai eficient program guvernamental, care atestã cã intervenția guvernului în economie este beneficã și necesarã, iar prin astfel de instrumente se asigurã IMM-urilor accesul rapid la finanțare, fiind un program extrem de util pentru companiile din toate domeniile de activitate. Facilitãțile de garantare și subvenționarea costurilor finanțãrii reprezintã argumente puternice pentru a apela la un credit prin acest program guvernamental. Monitorizarea constantã a Programelor guvernamentale de garantare, pe care o facem pentru a ne asigura de calibrarea corectã a mãsurilor pe care le implementãm, ne indicã acest lucru și ne aratã cã existã o cerere consistentã pentru finanțãrile cu garanții de stat.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

 

Cele mai multe garanții au fost accesate în domeniul transporturilor rutiere de mãrfuri, în construcții, în sectoarele comerț cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de construcție și a echipamentelor sanitare, comerțul cu amãnuntul și în comerțul cu autoturisme și autovehicule. În anul 2021 au fost acordate alte 17.000 de credite garantate, în valoare de peste 12,8 miliarde lei.

 

Prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 322 de garanții, în valoare de 182.440.034 lei, cele mai multe solicitãri venind din sectorul primar al Cultivãrii cerealelor, urmat de procesarea-fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, de activitãți în ferme mixte, creșterea pãsãrilor și fabricarea produselor din carne. De la lansarea sa, în luna aprilie 2021, prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 2.500 de credite, valoarea totalã a solicitãrilor de garantare aprobate de FNGCIMM a depãșit 2,1 miliarde lei, la o finanțare de peste 2,6 miliarde lei.

 

Plafonul de garanții de stat pentru anul 2022 este de 10 miliarde lei, din care jumãtate pentru AGRO IMM INVEST. Bugetul schemei de ajutor de stat a fost majorat la 2,34 miliarde lei de care pot beneficia 48.726 de antreprenori. Perioada pânã la care se pot depune cereri de finanțare a fost prelungitã pânã la 30 iunie 2022.

 

 

Biroul de relații cu mass-media       

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

El e proful de istorie de la CTVU care isi duce elevii la meciurile de baschet ale U Cluj

Sa ai un profesor bun este u binecuvantare, dar sa ai unul care te duce la meciuri si...

Tentativa EȘUATĂ de flagrant a Politiei Campia Turzii – in aceasta seara!

O intamplare care miroase a abuz sau eroare politieneasca s-a petrecut, in aceasta seara, la Campia Turzii. Dupa ce...

Video fantastic: Avram Gal a devenit „regele cărnii de vită”!

În cadrul unei postări pe tiktok, Avram Gal, patronul Transylvania Steak House, a primit supranumele de „rege al...

Două noi parcări de reședință, pe străzile  Aviatorilor și Plopilor

✅Înainte de începerea acestor lucrări, în cele două zone erau construite garaje, dintre care multe stăteau nefolosite. Prin...
%d bloggers like this: