„Masa caldă în școli” – proiectul pilot care va înlocui deficitarul corn+lapte

spot_imgspot_img

Întrucât proiectul „cornul și laptele” s-a dovedit, de mai multe ori, ca fiind ineficient, iar licitațiile pentru celebrele cornuri și cutiuțe de lapte au fost, mereu, cu scandal, Ministerul Educației vrea să implementeze un nou proiect.

„Masa caldă în școli” reprezintă ideea ministrului, Marian Pop, care vine să reglementeze, într-un fel sau altul, situația hrănirii elevilor din clasele I-IV.

“Noi ne-am angajat prin programul de guvernare că ducem în zona aceasta aproape la 700.000 de copii programul “Masa caldă”. Acolo este idealul educaţional, dacă vreţi: să vină copilul dimineaţa la 8 la şcoală, să stea până la ora 12, să ia masa, sub o formă, să mai stea încă două-trei ore în acel program “Şcoală după şcoală” şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdan. (…) Încet, spre zona aceasta ne îndreptăm. Sunt convins că în trei ani putem ca 700.000 de copii din România să beneficieze de acest program, “Masă caldă”, care va înlocui programul “Cornul şi laptele””, a spus Pop, citat de Mediafax.

Dacă se va reuși implementarea cu succes a programului, aproximativ 700.000 de copii ar putea beneficia, în primă fază, de pe urma lui, însă va reprezenta o sursă de venituri și pentru restaurantele care oferă și servicii de catering.

spot_img
%d