spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Ludovic Orban militează pentru PNDL 3

În actualul context al finanțărilor guvernamentale și europene, mulți dintre primari așteaptă PNDL3, după ce FDI-ul PSD-ului a fost desființat de către guvernarea Ludovic Orban.

Astfel, (încă) președintele PNL-ului, Ludovic Orban, a publicat o declarație de presă prin intermediul căreia militează pentru reglementarea unui PNDL 3.

„Toate comunitățile locale trebuie să aibă șansa la dezvoltare, să poată demara proiecte pentru curent electric, gaz, apă și canalizare, asfalt și, în general, tot ceea ce ține de infrastructură. PNDL 3 este o necesitate pentru toate localitățile și, în special, pentru comunitățile mai sărace.
De peste 3 luni de zile le spun colegilor și din partid și din coaliție că trebuie să pregătim viitorul Plan Național de Dezvoltare Locală. Acum știm aproximativ ce se poate finanța din PNRR, mai avem puțin până la adoptarea planului, știm foarte clar că pe POR sunt deja pregătite programele pentru fiecare regiune și știm aproximativ ce se poate finanța și prin acest program.
Ce nu putem finanța din fonduri europene trebuie inclus într-un nou Plan Național de Dezvoltare Locală. Deja există posibilitatea unei planificări bugetare, multianuale, cu privire la evoluția acestor parametri și să se calculeze spațiul bugetar pe măsură ce PNDL 1 ajunge, în acest an, la maturitate.


Trebuie făcută o dezbatere publică pe această temă, să consultăm comunitățile locale, ca să știm foarte clar ce tipuri de proiecte sunt utile și necesare. Există un spațiu bugetar, o anvelopă bugetară de 8,5-9 miliarde de lei, care poate fi utilizată pentru susținerea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii locale.


Programul este unul de durată, nu se rezolvă în 2-3 luni, din cauza aceasta în mod constant am susținut necesitatea acestui nou Program Național de Dezvoltare Locală care să finanțeze infrastructura în localitățile care au nevoie de această infrastructură. ”, a declarat Orban în cursul zilei de ieri.

spot_img
spot_img
spot_img