spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Lăsați cu mortul în casă de peste 6 ore

Pe rețelele de socializare a apărut o sesizare postată de un turdean, cu privire la un incident sinistru, petrecut astăzi la Turda.

Potrivit sesizării, o familie din Turda așteaptă de mai bine de 6 ore venirea unei ambulanțe care să constate decesul unei femei.

„Bună seara astăzi mama a decedat,la ora 16 și sa sunat la ambulanță prima data și sa spus că in două ore vin,la ora al dolea solicitare din nou sa sunat la ora 18:30 și mi sa spus că este înregistrată solicitarea ,iar al treilea telefon la ora 21:00 sa sunat din nou ca să vină să constată decesul nici până la ora 22:06 nu a ajuns , până când vom sta cu mortul in casă”.

Acesta nu este un caz singular. În cursul săptămânii trecute, RefleqtMedia scria despre faptul că, la Câmpia Turzii, o ambulanță a fost așteptată vreme de aproape o oră de un bărbat, care era căzut în stradă.

Câmpia Turzii, 6 februarie 2023, ora 11:00 – un bărbat zace, la -2* C, lungit în stradă. Cunoscuții lui sună, disperați, la 112, pentru că omul face convulsii și se îneacă, cu propria salivă. O jumătate de oră se sună, încontinuu, la 112. La un moment dat, o asistentă a Centrului de Dializă Turda, înafara orelor de program, intervine pentru a-i acorda primul ajutor bărbatului.

Îl învelește cu o pătură, îi măsoară tensiunea, îl așează într-o parte și stă lângă el.

Ambulanța tot nu vine…

Întâmplător, apar pe acolo, povestesc cu lumea, aflu că se întârzie ENORM de mult cu ambulanța și pornesc camera de live, la un moment dat omul se îneacă, cu propria flegmă. Opresc live-ul și sun, furios, la 112. Mă prezint, le prezint situația, pe un ton calm, dar autoritar. După 10 minute de când am deschis live-ul, se aud sirenele unei autospeciale SAJ. Închid apelul cu 112 pentru a ajuta la urcarea bolnavului în autospecială.

Asta s-a întâmplat, astăzi, la Câmpia Turzii, însă fenomenul este unul lung, anevoios, căruia îi cad pradă, deopotrivă, civilii, asistenții de pe ambulanță și medicii din spital.”, am scris în acel moment.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img