spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

La o săptămână după ce RefleqtMedia a scris despre bebelușii morți de la Cluj, premierul ia atitudine

spot_img

În urmă cu aproape o săptămână, RefleqtMedia a fost prima entitate de presă DIN ROMÂNIA care scria despre bebelușii decedați, din cauza infecțiilor nosocomiale, la Clinica Ginecologie 1 din Cluj Napoca.

Ei bine, astăzi premierul Nicolae Ciucă a decis să ia atitudine în acest caz, solicitând o strategie națională de combatere a infecțiilor nosocomiale.

”Un subiect oarecum, nu oarecum, este un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate cinci decese la Spitalul Judeţean din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, patru bebeluşi au decedat la Cluj Napoca, se pare că din aceeaşi cauză”, a spus premierul Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

”Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”, a arătat premierul.

Nicolae Ciucă a cerut un plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale.

 

”Ca atare, doamna secretar de stat, vă rog la nivelul ministerului, în urma acestei analize, să fim în măsură să procedăm şi la întocmirea unui plan naţional de combatere a nosomialelor”, a spus şeful Executivului.

Între timp, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj continuă comportamentul de comuniști abjecți!

Luni, în timpul unei conferințe de presă susținută de familiile bebelușilor morți, în curtea spitalului, conducerea unității sanitare a chemat poliția, încercând să oprească respectiva conferință de presă! 

spot_img
spot_img
spot_img