spot_img
spot_img

La nivelul judeţului nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 1 martie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

În acest context, se recomandă participanților la trafic să adapteze modul de conducere și viteza de circulație la condiţiile de drum precum și dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă.

Din cauza precipitaţiilor sub formă ninsoare căzute în ultimele 24 de ore, dar şi a temperaturilor negative, de până la -17 grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus şi, sau, de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 28 februarie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 70 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 29 de utilaje şi a fost folosită o cantitate de 441,8 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri judeţene, cu 14 utilaje.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 – zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 18 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 11 utilaje, fiind folosită o cantitate de 376 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, pe raza Lotului 2 se acţionează pe 13 drumuri judeţene, cu 9 utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care s-a acționat pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv Primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri.

Biroul de presă

1 martie 2018

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

❗️ 21 de tone de material antiderapant, pe drumurile județene din zona Turzii

ℹ️ Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în...

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...

IPJ Cluj revine cu date despre accidentul rutier de la Turda – o femeie a fost rănită

Două autoturisme s-au ciocnit, în această seară, în cartierul...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Realitatea dură: 8.2% dintre elevi s-au drogat cel puțin odată în acest an școlar!

Când realitatea este neagră, când nu ai idoli și...

Barbatul lovit de masina la Campia Turzii a murit

Avea 80 de ani, iar impactul cu asfaltul i-a...

Spionaj, prin intermediul Poliției Locale? Vezi cum comentează Cozmin Rotar

Mai multe entități de presă au sugerat ideea...

În atenția persoanelor care dețin și utilizează fose septice – noi prevederi legale!

ATENȚIE  A aparut HOTĂRÂREA nr. 714 din 26 mai 2022...

Un bischon a fost gasit in zona Muresului din Campia Turzii

Il recunoasteti? Are o zgarda rosie si e o frumusete...
spot_img
spot_imgspot_img

Noi detalii ies la iveala despre adunarea “religioasa” din aceasta dimineata

Ca urmare a articolului publicat de RefleqtMedia in care membri unei comunitati religioase din judetul Mures s-au intalnit in adunare, desi acest lucru este...

Noi? Nici vorbă de „fake-news”

Crima petrecută la Turda în această dimineață, pe lângă audiențe mari, ne-a adus și o acuzație, din partea unui coleg de breaslă, cum că...

Ana Maria Urcan – inca doua locuri 1!

Tanara solista din Campia Turzii, Ana Maria Urcan, a mai castigat doua trofee muzicale, in acest weekend. Informatia a fost publicata chiar de mama artistei,...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: