spot_img
spot_img

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 19 martie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar în unele zone circulaţia este îngreunată din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi a fenomenului de polei. În acest context, se recomandă adaptarea modului de conducere și a vitezei de circulație la condiţiile de drum, precum și dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă.

Precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele 12 ore, deşi reduse din punct de vedere cantitativ, precum şi temperaturile sub zero grade Celsius înregistrate, au afectat mai multe drumuri judeţene, mai ales în zona de munte.

Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de ieri, 18 martie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a șapte utilaje şi a fost folosită o cantitate de 27 de tone de material antiderapant. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judeţene, cu nouă utilaje.

Pe raza Lotului 2 – zona Turda, în cursul acestei dimineţi se acţionează pe un singur drum judeţean, respectiv DJ 107R Băişoara – Muntele Băişorii – Muntele Mare, cu două utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care se acționează pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv Primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Alexandru Cordoș: Atunci când miza este alta decât interesul țării și al cetățenilor, adesea, rezultatele sunt dezastruoase

Consider că acest scenariu se regăsește, în prezent, în scena politică de dreapta, care, încă de la intrarea...

21 de “numere verzi” eliberate de SPCRPCIV Cluj

⚠️ În atenția tuturor 🌱 Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj a...

𝗟𝗮 𝗦𝗖𝗝𝗨 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝘀𝗲 𝗽𝘂𝗻 𝗯𝗮𝘇𝗲𝗹𝗲 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆

 Vineri, 1 iulie 2022, odată cu punerea în funcțiune a 𝗮𝗻𝗴𝗶𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝗮𝗹𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗽𝘂𝗹 𝗚𝗘 𝗜𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮...

Politia Cluj da detalii despre Spitalul din Transilvania care urma sa fie aruncat in aer

In aceasta dimineata, o stire tulburatoare a socat opinia publica. SRI si IGPR au intrat in alerta dupa ce...
spot_img

VICTORIE pentru Potaissa Turda

Intr-un meci contand pentru etapa a 7-a din Liga Zimbrilor, AHC Potaissa Turda a dispus, pe teren propriu, cu scorul de 23-22 de CSA...
%d bloggers like this: