spot_img
spot_img

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 19 martie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar în unele zone circulaţia este îngreunată din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi a fenomenului de polei. În acest context, se recomandă adaptarea modului de conducere și a vitezei de circulație la condiţiile de drum, precum și dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă.

Precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele 12 ore, deşi reduse din punct de vedere cantitativ, precum şi temperaturile sub zero grade Celsius înregistrate, au afectat mai multe drumuri judeţene, mai ales în zona de munte.

Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de ieri, 18 martie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a șapte utilaje şi a fost folosită o cantitate de 27 de tone de material antiderapant. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judeţene, cu nouă utilaje.

Pe raza Lotului 2 – zona Turda, în cursul acestei dimineţi se acţionează pe un singur drum judeţean, respectiv DJ 107R Băişoara – Muntele Băişorii – Muntele Mare, cu două utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care se acționează pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv Primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Panică la LUDUȘ – arde o casă și e pericol de extindere

În această dimineață pompierii ludușeni au fost alertați cu...

Stirea cititorului: Garnituri intregi de tehnica militara intra in judetul Cluj

Un cetatean a filmat mai multe garnituri de tren...

Accident rutier ORIBIL – două persoane încarcerate – a fost solicitat elicopterul SMURD

Două persoane au rămas încarcerate, fiind nevoie de intervenția...

Furtuna provoacă HAOS la Câmpia Turzii – brad rupt pe strada Retezatului

Precipitații de 80 l/mp, jardiniere distruse, vânt puternic și...

Două competiții de judo pentru copii, la Câmpia Turzii

Asociația Club Sportiv Activjudo din Câmpia Turzii organizează în...
spot_img
spot_imgspot_img

Dacă … la 3 noaptea … n-ai altceva mai bun decât să suni oamenii cu video și să-i înjuri … ai o mare problemă!

Oameni buni, printre noi trăiesc tot felul de indivizi cu dereglări care consideră că au tot dreptul din lume să înjure, să facă scandal,...

Protejați rețeaua de canalizare și mediul înconjurător! Canalizarea nu este coșul de gunoi al orașului!

Atragem atenția tuturor utilizatorilor serviciului de canalizare să nu arunce în vasul de toaletă măștile, mănușile de protecție sau servețele dezinfectante nedegradabile, după folosirea...

Recomandarea SPECIALIȘTILOR: Păstrați-vă economiile ÎN LEI, nu în VALUTĂ!

Într-un interviu acordat Bugetul.ro, profesorul Mircea Coșea le-a recomandat românilor să-și păstreze economiile în lei. Profesorul de economie a explicat, pentru Bugetul.ro, că în acest moment este...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: