spot_img
spot_img

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 23 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate (0 – minus 3 grade Celsius), mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 22 ianuarie, s-a acţionat, Inclusiv revizii, pe 61 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 15 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 331 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 21 de drumuri judeţene, cu 10 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 230 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate totală de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă și utilaje dotate cu freză pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Date fiind particularitățile meteorologice specifice sezonului rece, situația este dinamică și cunoaște schimbări rapide, astfel încât se recomandă participanților la trafic să ia toate măsurile necesare și prevăzute de Codul Rutier pentru a nu avea parte de evenimente nedorite. De asemenea, se recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă și, acolo unde situația o impune, echiparea anvelopelor cu lanțuri.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Biroul de presă

23 ianuarie 2019

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

3 copii au fost raniti in accidentul de aseara, de la Turda

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei...

Haita de 7 maidanezi, pe strazile Turzii

Oare Turda nu mai are serviciu de ecarisaj? O haita...

Cand umanitatea depaseste orgoliile! U Cluj strange fonduri pentru bebelusul unui fost CFR-ist

”U” este alături de Tiago Miclăuș! 🙏🏼 🏁 FC Universitatea...

Ce de gasca sunt parlamentarii puterii cu mafia gunoaielor

Ce s-a întâmplat astăzi în comisia de mediu este...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Exercitiu de salvare in Cheile Turzii

✅Un amplu exercițiu de salvare s-a desfășurat în acest...

Coronavirus a ucis 5 persoane din Mureș, într-o singură zi

Este cel mai negru bilanț zilnic în județul Mureș....

1 mai cu spectacol folcloric de înaltă ținută la Turda

Așa cum a promis, administrația locală a Municipiului Turda...

Etape concrete pentru demararea licitației privind delegarea serviciului de salubrizare al județului Cluj

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, entitate în cadrul...
spot_img
spot_imgspot_img

Demersuri concrete în vederea prevenției răspândirii virozelor la Câmpia Turzii

În contextul răspândirii virozelor respiratorii și a cazurilor de gripă în județul Cluj, administrația locală a municipiului nostru a demarat o campanie de conștientizare,...

Agenția de rating Standard & Poor’s a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la “negativ” la “stabil” aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României, pe...

Agenția de rating Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la "negativ" la "stabil" aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen...

Mesajul primarului, Cristian Matei, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Sărbatorile Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă tot ce e mai bun, multă iubire, sănătate, fericire şi clipe minunate alături de cei dragi.Dumnezeu...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: