spot_img
spot_img

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 7 ianuarie 2019, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.


De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.


În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 6 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 60 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 35 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 16 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 428 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de duminică, 6 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 16 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 240 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de duminică, 6 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 6 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 139 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.


Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Biroul de presă
7 ianuarie 2019

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Rectificare bugetară de aproape 8.000.000 de lei pentru instituții cu profil social și de sănătate

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de astăzi...

Summitul Tinerilor revine în 2022, la Cluj-Napoca, cu o temă de interes major!

În perioada 15 -18 septembrie, tinerii din România își...

Rezultate Bacalaureat 2022!

Conform metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, astăzi,...

Salina Turda reacționează după scandalul tarifelor la Ștrandul Durgău

Scandalul politic izbucnit ca urmare a introducerii noilor tarife...
spot_img
spot_imgspot_img

Ionel Isac: „Aștept plângerea cu interes!”

După ce președintele PSD Cluj, Mihai Șandru, a declarat că intenționează să înștiințeze organele de cercetare penală, în legătură cu un presupus furt de...

Bolnavi IGNORAȚI la Cluj în vreme de pandemie! – citeste rezultatele unei investigatii care te va lasa mască

In toata perioada pandemiei de Coronavirus de pe teritoriul Romaniei, in spitalele clujene au murit 25 de pacienti care erau infectati cu Covid19. 26...

Dan Remeș – CSM Câmpia Turzii: „Încercăm să ne ridicăm la nivelul adversarului”

Astăzi, începând cu ora 17:00, CSM Câmpia Turzii se deplasează la Zalău, pentru a juca împotriva liderului campionatului, Volei Municipal Zalău, în cea mai...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: