spot_img
spot_img

La nivelul județului Cluj circulația rutieră se desfășoară în condiții specifice de iarnă

spot_img

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 9 ianuarie 2019, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 8 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 53 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 10 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 100 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de marți, 8 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 8 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 146 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți, 8 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 7 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 86 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Biroul de presă

9 ianuarie 2019

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Politistii sunt la datorie cu ocazia reinceperii scolii

După o vacanţă de trei săptămâni,...

Exclusiv: Paradisul ilegalităților la Primăria Luna

Consilierul local al PSD Luna, Dorel Giurgiu, continuă să...

Centre de găzduire a refugiaților ucrainieni, amenajate în comuna Ceanu Mare

La inițiativa domnului primar Virgil Păcurar, începând cu data...

Exercițiu româno-sârb la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

În perioada 30.09-04.10 în Baza 71 Aeriană se desfăţoară...
spot_img
spot_imgspot_img

Potaissa Turda, învinsă în Kosovo … de arbitrii muntenegreni

Decizia EHF de a programa oficiali muntenegreni pentru a arbitra o partidă dintre o echipă din Kosovo și una din România nu a fost...

Noi condiții privind eliberarea cazierelor judiciare la Cluj Napoca

Începând cu data de 15 iunie 2020, certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și la ghișeele deschise în cadrul Secţiei 4 Poliţie, strada...

Bogățenii au ieșit în stradă: „Vrem schimbare, asfalt și trotuare!”

Aproximativ 250 de cetățeni din comuna Bogata de Mureș au ieșit, joi, în stradă pentru a protesta împotriva politicilor implementate de Primărie și a...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: