spot_img

La 12 ani de la inaugurare, Salina Turda este pregătită să treacă la nivelul următor!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Astăzi, 22 ianuarie 2022, se împlinesc 12 ani de la inaugurarea oficială a Salinei Turda.

La acel moment, după o investiție pe fonduri europene și lucrări de modernizare realizate de TCI, Emil Boc, Elena Udrea și Tudor Ștefănie inaugurau noul obiectiv turistic al Turzii.

Din păcate, după inaugurare, administrația Ștefănie a aruncat Salina Turda într-un adevărat vârtej al scandalurilor, care au dus la demiterea, mai mult sau mai puțin legală, a doi dintre directorii generali, Vasile Nemeș și Vasile Simion Toth.

Ulterior plecării lui Ștefănie din Primărie, cota Salinei a crescut exponențial, atât prin evenimentele organizate acolo (Eurovision 2018), cât și prin parteneriatele generate de Simona Baciu, Emil Turean și, nu în ultimul rând, Ada Cris Duma.

Ei bine, în acest an ar putea fi semnat contractul de finanțare pentru noul pas în dezvoltarea Salinei Turda.

În cadrul mai multor interviuri acordate, înainte de sărbători, primarul Municipiului Turda – Cristian Octavian Matei – a declarat că administrația pe care o coordonează pregătește un mega-proiect de reabilitare a Minei Iosif, a Salinei Turda.

„Este un alt proiect în valoare de cca 40 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate a fost făcut acum 4 ani. Trebuie doar actualizat, dar actualizarea nu presupune prea mult timp. Trebuie doar reactualizat ce către cel care l-a elaborat inițial. Pe lângă dublarea capacității de vizitare, vorbim despre cu totul altceva. Vom avea 5 lifturi cu capacitate de 18 persoane. Va fi cu totul science-fiction, lifturile vor ajunge până la suprafața solului, deasupra minelor, intr-un foișor generos, de unde se va coborâ in Rudolf cu un alt lift.

Vreau să vă spun că noi am pornit un proces major de reabilitare/modernizare a Salinei Turda. Va exista o platformă online de unde cetățenii își vor cumpăra bilete atât de intrare în Salină, cât și la toate punctele de agrement din interior. Vom extinde și locurile de parcare. Prin intermediul acestui proiect, vom putea ajunge la 15.000 de turiști, pe zi, în perioada sezonului turistic.”, a spus Cristian Octavian Matei.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

În atenția locuitorilor municipiului Turda

În cadrul Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte de la Biroul Unic al Primăriei Municipiului Turda cererile vor fi...

Probleme la Pașapoarte Turda – cetățenii, nemulțumiți, funcționarii, profesioniști la ridicat din umeri

Probleme grave în această dimineață la punctul de lucru Turda al Serviciului Public Comunitar Pașapoarte. Deși NU AU FOST...

Inspectoratul Județean în Construcții confirmă sesizările USR PLUS Turda

⚠️ Inspectoratul Județean în Construcții CONFIRMĂ sesizările USRPLUS Turda în privința lucrărilor de MÂNTUIALĂ de pe strada Bogata❗...

Turda are 8 campioni naționali la Karate, categoria de vârstă -13 ani!

620 de sportivi din 44 de cluburi participante s-au aliniat la startulCampionatului Național, organizat în acest weekend la...
spot_img

Fostul subprefect de Cluj nu-și uită colegii! Camelia Sălcudean, aproape de colegii din Prefectură

Astăzi, mai mulți angajați din administrația publică locală au fost în grevă japoneză, ca urmare a unor discriminări practicate în grilele de salarizare. La protestul...
%d bloggers like this: