fbpx
spot_img
spot_img

Judecător clujean exclus din magistratură

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

judecator clujean exclus din magistraturaMagistratul clujean Sergiu Leon Rus, judecător la Curtea de Apel Cluj, suspendat din funcție, a fost exclus din magistratura, hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii fiind pronunțată în cursul zilei de astăzi, 9 mai, nefiind definitivă. Leon Rus este primul judecător clujean exclus din magistratură în ultimii ani.

În şedinţa de azi, 9 mai, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii „a admis acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Sergiu Leon Rus, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj, în prezent suspendat din funcţie”, transmite CSM. “În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, s-a aplicat domnului judecător sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi c) din acelaşi act normativ – «manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu», respectiv «atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii»”, arată CSM.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

sursa: bzc.ro

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: