spot_img

Jandarmeria Cluj reactioneaza dupa imaginile scandaloase

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Referitor la articolele apărute recent în presă, care conţin unele imagini postate pe Internet în care este posibil să apară o angajată a Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, plt.maj. P.R., care a îndeplinit temporar atribuţii pe linie de relaţii publice, precizăm faptul că la nivelul unităţii s-a constituit o comisie pentru verificarea de îndată a aspectelor în cauză.

Din primele verificări a rezultat faptul că aceste imagini pot data din anul 2006, doamna P.R. fiind angajată ca subofiţer din anul 2007.

În prezent, doamna P.R. nu îndeplineşte atribuţii pe linie de relaţii publice şi se găseşte în concediu de odihnă, urmând a se clarifica dacă aceste imagini îi aparţin şi modalitatea în care au ajuns în spaţiul public. Din declaraţiile acesteia, rezultă că imaginile au fost publicate fără acordul său, urmând a depune o plângere pentru a se stabili modalitatea prin care i-a fost accesat dispozitivul electronic în care păstra acele imagini.

Reafirmăm că la nivelul instituţiei susţinem dreptul la viaţă privată al angajaţilor, dar, în acelaşi timp, nu vor fi tolerate comportamentele care aduc atingere onoarei şi demnităţii militare.

Precizăm totodată faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca nu a participat cu efective în dispozitivul de defilare constituit cu ocazia Zilei Naţionale în mun. Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte efectuarea de ore suplimentare de către comandantul unităţii în perioada stării de urgenţă şi de alertă, acestea au fost determinate de conducerea şi coordonarea unor misiuni şi activităţi specifice, fiind aprobate de persoanele în drept şi făcând obiectul unor verificări în cauză ale instituţiilor de specialitate, fără a fi constatate încălcări ale prevederilor legale în materie.

În perioada stării de urgenţă şi de alertă, au fost încadraţi pe o perioadă determinată de până la 30 de zile de la încetarea stării de alertă, un număr de 44 de subofiţeri, doi dintre ei având domiciliul în judeţul Sălaj, iar unul dintre ei fiind rudă de gradul V cu comandantul unităţii.        

    Astfel, doamna C.I. a fost încadrată pe perioadă determinată în urma interviului ce a avut loc, pe baza criteriilor stabilite, având şi aptitudinile necesare pentru postul pentru care a aplicat, fiind multiplă campionă naţională, europeană şi mondială la karate tradiţional. În prezent, aceasta nu mai este angajata instituţiei noastre, depunându-şi demisia în luna octombrie 2021.

În privinţa condiţiilor de muncă existente la nivelul unităţii, precizăm faptul că în ultimii ani, sediul acesteia, care datează din anul 1885, a făcut obiectul unor lucrări de consolidare şi modernizare, oferind în prezent condiţii decente de muncă pentru toţi angajaţii, inclusiv prin popota de unitate, conform prevederilor legale în vigoare şi normelor interne.     

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului Cluj

Asociația Nature O'clock organizează sâmbătă, 14 mai a.c., o activitate de împădurire în zona Măguri Răcătău din județul...

ÎNCEPE CAMPANIA BLOOD NETWORK – Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea,...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...
spot_img

TREI PROIECTE DE DEZVOLTARE LOCALĂ în dezbaterea consilierilor turdeni

Astăzi, cu începere de la ora 13:00, forul deliberativ local din Turda se reunește în ședință de îndată, pentru a discuta trei proiecte de...
%d bloggers like this: