fbpx
HomeStiri din ClujISU Cluj și-a prezentat bilanțul pe primul trimestru al acestui an
spot_img
spot_img

ISU Cluj și-a prezentat bilanțul pe primul trimestru al acestui an

- Publicitate -
spot_img

În cadrul conferinței de presă derulate astăzi de către ISU Cluj, au fost prezentate activitățile operative și cele ale personalului specializat pe linia procesului de avizare – autorizare și control privind apărarea împotriva incendiilor aferente primului trimestru al anului curent.

În perioada perioada de referință, subunitățile inspectoratului au gestionat, cu forțe și mijloace proprii, un număr de 4480 de intervenții. Dispeceratul unității a primit, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112, un număr de 4176 apeluri de urgență, ceea ce înseamnă o medie de 46,4 apeluri/zi.

Dintre acestea, 3390 au fost intervenții pentru acordarea ajutorului medical de urgență, 65 intervențiii pentru descarcerare, 189 intervenții pentru stingerea incendiilor, 387 intervenții pentru protecția comunităților (52 de degajări de elemente de construcție, arbori, căi rutiere, asigurarea de măsuri P.S.I., 11 salvări de animale, 306 recunoașteri planificate, 18 exerciții cu forțe și mijloace în teren planificate), 141 intervenții pentru asistența persoanelor (odegajare în urma prăbușirii, 17 degajări de persoane din accidente de muncă sau alte cauze, o persoană cu intenția de ase arunca în gol, 52 de persoane rămase blocate și 70 de persoane căzute în locuri publice), 308 alte situații de urgență (66 de evenimente publice de amploare, 23 de intervenții de asanare de muniție rămasă neexplodată, una pentru înlăturarea efectelor unor inundații, 218 alte intervenții). Totodată, au mai fost înregistrate și opt deplasări care au fost întoarse din drum, 40 de deplasări fără intervenție, 37 de alarme false și două intervenții ale serviciilor de urgență voluntare și private.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Control și Activități preventive au desfășurat 138 de controale, dintre care 30 inopinate, pe timpul cărora au fost constatate 380 de defciențe, dintre care 93 au fost sancționate cu avertismente și cu amenzi ce au acumulat 51000 de lei.

Pe linia avizării-autorizării au fost înregistrate 800 de cereri privind avizarea-autorizarea de securitate la incendiu și de protecție civilă, acorduri pentru efectuarea jocurilor de artificii, petiți, acordarea asistenței tehnice de specialitate sau cereri privind securitatea la incendiu și protecția civilă referitoare la obiectivele care nu se încadrează în categoriile prevăzute prin HGR 571/2016 și 862/2016.

Vă facem precizarea că pe site-ul unității este publicată baza de date privind clădirile autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, care se actualizează periodic la secțiunea Prevenire/Avizare-Autorizare sau accesând link-ul: http://isucj.ro/avizare-autorizare/

Având în vedere că se apropie minivacanța ocazionată de Ziua de 1 Mai vă prezentăm câteva reguli de prevenire și comportament în situații de urgență:

În unitățile de cazare:

· După ce v-aţi cazat, citiţi Planul de evacuare și regulile stabilite de administraţia hotelului.

· Nu utilizaţi aparate electrice cu defecţiuni și nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiei electrice.

· Nu fumaţi în cameră. Dacă fumatul este permis, nu aruncaţi resturile de ţigări în coșurile de gunoi.

În caz de incendiu:

· Părăsiţi imediat clădirea urmând instrucţiunile din Planul de evacuare. Nu vă întoarceţi pentru a vă lua bunuri personale.

· Utilizaţi pentru evacuare doar scările. Nu folosiţi lifturile, acestea se pot bloca, punându-vă viaţa în pericol.

· Dacă pe hol sau scări este fum, rămâneţi în cameră și etanșaţi ușa cu prosoape ori cearceafuri umede.

· Ieșiti la geam sau pe balcon și solicitaţi ajutor.

· Dacă nici acest lucru nu este posibil, sunaţi la 112 și comunicaţi poziţia dumneavoastră în clădire.

În campinguri

· Parcaţi autoturismele numai în locurile amenajate.

· Nu blocaţi hidranţii sau accesul autospecialelor serviciilor de urgenţă (pompieri, ambulanţă etc.).

· Asiguranţi distanţe de siguranţă între corturi, eliminând posibilitatea propagării unui incendiu de la un cort la altul.

· Respectaţi interdicţia utilizării focului deschis și a fumatului. Puteţi fuma și/sau prepara hrana utilizând focul numai în locurile special amenajate.

· Supravegheaţi permanent copiii și nu îi lăsaţi să se joace cu focul. Educaţi-i în acest sens.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: