❇️ Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului a avut loc astăzi, iar cu acest prilej, la invitația Înaltpreasfinției Sale, Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, au participat domnul ministru Mircea Abrudean, șeful Cancelariei primului-ministru, alături de doamna prefect Irina Munteanu.
➡️ În cadrul întâlnirii de astăzi, au fost prezenți membrii Adunării Eparhiale sub coordonarea Înaltpreasfinției Sale, Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și a Preasfinției Sale, Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului , dar și alți invitați de seamă ai mediului academic. A fost prezentat bilanțul anului 2022 şi s-au analizat activitățile Arhiepiscopiei Clujului, rapoartele sectoarelor administrativ-bisericesc, economic, cultural și misionar-social urmate de prezentarea și aprobarea proiectelor pentru anul 2023.
➡️ Cu acest prilej, doamna prefect Irina Munteanu a transmis următorul mesaj:
🎙️ „Sunt onorată să fiu astăzi aici, alături de dumneavoastră și vă mulțumesc pentru invitație. Încep prin a vă spune că ascultând prezentările anterioare, două domenii îmi sunt tare dragi, de suflet pot să spun, social-filantropic și cultural și educațional, aceste proiecte şi programe, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educație copiilor şi tinerilor, alină suferințele celor bolnavi şi dau speranță acolo unde nu mai este.
Și eu am această vocație prin profesia pe care o am, aceea de asistent social, cu care mă mândresc. Vin din administrația locală de la Câmpia Turzii, acolo unde m-am ocupat și de aceste domenii de activitate. Alături de Biserică sau cu sprijinul Bisericii am dezvoltat proiecte care țin, fie de ajutorarea unor persoane aflate în nevoie, fie programe pentru copii, educaționale și de timp liber. Accentuez importanța acestora din urmă, fiind mamă a unui băiat de 9 ani, și realizez importanța lor, astfel încât copiii noștri să trăiască într-un mediu sănătos, aproape de biserică, evitând astfel să fie prinși în comportamente deviante sau în consumul de substanțe interzise.
Daca este să mă refer la Cluj Napoca sau la județul Cluj, am trecut în ultimii doi ani, acum al treilea, prin cei mai dificili ani din istoria recentă, iar colaborarea cu Biserica a fost de mare importanță, fie ca vorbim despre ajutorul în pandemie sau cel pentru refugiați, dar și alte aspecte sociale sau proiecte inițiate de Instituția Prefectului, unde am găsit sprijinul dumneavoastră de fiecare dată.
Înaltpreasfinţia Voastră, Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și
Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului vă sunt recunoscătoare pentru buna colaborare și sprijinul oferit de către Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar instituția pe care azi o reprezint este în continuare deschisă și alături de Biserică în toate proiectele și programele în care vă putem fi alături.”
👏🏻 Clujului prin cele 56 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educație copiilor şi tinerilor, alină suferințele celor bolnavi şi dau speranță acolo unde nu mai este, prin unitățile de cult, asociațiile și fundațiile eparhiale, în scop filantropic a fost cheltuiți aproape 25 de milioane de lei, de care au beneficiat peste 17.500 de persoane.