fbpx
spot_img
HomeStiri din ClujIrina Munteanu a rezolvat problema donarii de plasma in judetul Cluj

Irina Munteanu a rezolvat problema donarii de plasma in judetul Cluj

- Advertisement -

Dupa ce, pret de cateva luni, donatorii de plasma hiperimuna din judetul Cluj au fost nevoiti sa doneze, prin metoda clasica, subprefectul – Irina Munteanu – a reusit sa rezolve aceasta problema.

Datorita eforturilor depuse de aceasta, cel tarziu marti 8 decembrie, echipamentul de plasmafereza va deveni operational la Centrul de Transfuzie Sanguina Cluj.

“Din momentul in care am realizat nevoia unui astfel de aparat nu a durat mult si am reusit sa intru in contact cu CEO-ul companiei care il va aduce la Centrul de Transfuzie.

Managerul companiei s-a aratat foarte dispus sa ne ajute sa rezolvam aceasta problema, cu donarea de plasma hiperimuna pentru bolnavii de Covid19.

Beneficiile echipamentului de plasmafereza sunt majore. In primul rand se va putea recolta mai multa plasma de la pacientii doritori sa doneze decat in metoda clasica.

In al doilea rand, plasma se recolteaza mult mai usor si poate fi utilizata mult mai rapid pentru tratarea cazurilor grave.” , a declarat Irina Munteanu pentru RefleqtMedia.

Pe de alta parte, subprefectul a purtat discutii cu managerul Centrului de Transfuzie Cluj pentru a elabora un program de functionare special pentru donatorii de plasma.

Dupa ce vor aduce aparatul la Cluj, angajatii companiei care face donatia vor asigura un training si asistenta tehnica pentru personalul Centrului de Transfuzie Cluj.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Săptămâna umorului la Turda

0
Teatrul Aureliu Manea Turda a pregătit pentru iubitorii de artă o primăvară de comedie. Săptămâna aceasta sunt la pachet...

Comentarii

%d bloggers like this: